У Міноборони розповіли, скільки жінок служать у ЗСУ

614 0
Понад 4 тисячі захисниць перебувають в районі проведення бойових дій.
Умовне фото

Умовне фото

Чисельність жінок у ЗСУ зростає. Станом на січень 2024 року в українській армії служить 45 587 військовослужбовиць. Для порівняння, у 2014 році цей показник становив понад 16,5 тисяч, а у 2023 році – понад 43,4 тисячі. Про це 8 березня повідомили на каналі Сил оборони, що координується Міністерством оборони.

Серед жінок, які зараз є військовими, 13 487 мають статус учасника бойових дій. Також понад 4 тисячі захисниць перебувають в районі проведення бойових дій.

Читайте також: 8 березня в Україні. Чи повинен бути вихідний і як відзначають за кордоном 

Загалом у 2024 році загальна кількість жінок у ЗСУ (не тільки військовослужбовиць) сягнула 62 тисячі. У 2014 році цей показник становив 49 тисяч.

Нагадаємо, торік Military Media Center повідомляв, що у зоні бойових дій перебувають понад 5 тисяч жінок-військових.

Додамо, що згідно з новим законопроєктом, придатні жінки, які мають медичну чи фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік. Ті, що мають спеціальність або професію, споріднену з військово-обліковою — за бажанням.

Жінки на військовому обліку можуть бути призвані або залучені для оборонних робіт у воєнний час лише добровільно.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!