У МОН розробили стратегію розвитку інклюзивної освіти

2006 0
Громадське обговорення проекту документа триватиме до 15 серпня 2019 року.
Зображення: .protothema.gr

Зображення: .protothema.gr

У МОН розробили Національну стратегію розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки. Про це повідомляють на сайті Оsvita.ua.

Мета стратегії – сформувати інклюзивне освітнє середовище та створити умови, в яких кожна особа матиме доступ до якісної освіти з урахуванням її потреб.

Відповідно до цього визначають три стратегічні цілі, при реалізації яких інклюзивне освітнє середовище сприятиме реалізації права на якісну освіту, державна політика забезпечуватиме освітні потреби кожної особи, а суспільство є толерантним до людського різноманіття та підтримуватиме якісну і доступну освіту.

Очікують, що в результаті реалізації Національної стратегії заклади освіти стануть інклюзивними, кожен здобувач освіти отримає підтримку та необхідні послуги відповідно до своєї індивідуальної освітньої траєкторії.

Читайте також: Будинок без фундаменту. Як стартувала інклюзивна освіта у Львові

Додамо, що реалізовуватимуть стратегію в межах повноважень Міністерства освіти і науки, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, закладів та установ освіти та громадських організацій.

Громадське обговорення проекту документа триватиме до 15 серпня 2019 року. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!