У МОЗ повідомили, коли потрібно ревакцинуватись від Covid-19

2032 0
МОЗ передбачає надходження вакцини, що забезпечить понад 70% населення повноцінною ревакцинацією двома дозами.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

Міністерство охорони здоров’я передбачає ревакцинацію від коронавірусу через один рік після отримання базового курсу щеплення. Про це пише «Суспільне» з посиланням на головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

Він зазначив, що людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має через рік звернутися до пункту щеплення та центру вакцинації населення й отримати повторне щеплення двома дозами вакцини. Вакцинуватись можна буде іншим препаратом, не тим, який використовували при першому щепленні.

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Він додав, що МОЗ передбачає надходження вакцини, що забезпечить понад 70% населення повноцінною ревакцинацією двома дозами. В Україну, каже він, може приїхати будь-яка вакцина: AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson тощо. Точний графік постачання препарату за механізмом Covax буде відомий у першому кварталі 2022 року.

«Враховуючи поточні залишки, у нас є законтрактовано або вже гарантовано надходження для вакцинації принаймні 70% населення України повноцінною ревакцинацією двома дозами», — запевнив він.

Нагадаємо, з лютого 2021 року в Україні триває вакцинація від корона вірусної інфекції. Загалом Україна отримала 40,9 мільйона доз вакцини. Щеплення роблять препаратами від фармкомпаній AstraZeneca, Sinovac (вакцина CoronaVac), Pfizer (вакцина Comirnaty) та Moderna. Від початку масової вакцинації у країні зробили 27 951 765 щеплень проти коронавірусу.

Додамо, що в Україні вже пронозували, що скоро в нас може з’явитися новий штам коронавірусу Омікрон, хоча у час новорічних свят прогнозують стабільну ситуацію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!