У палаці Лозинського у Львові відкривають оновлену експозицію. Фото

2241 0
В оновлених залах презентували 365 експонатів.
Фото: Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького

Фото: Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького

Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького після тривалої перерви відкриває масштабну експозицію мистецтва ХІХ–ХХ століть у відновлених залах та у більшому форматі.

Читйате також: Як у Львові реставрують палац Лозинського – домівку Львівської галереї мистецтв. Фото, відео

У палаці Лозинського можна буде побачити нові експонати, їх тепер уже 365 одиниць, з яких у попередній експозиції задіювали лише третину. Там акцентували увагу на українському мистецтві в європейському контексті та на львівських акцентах.

У галереї відреставрували чималу кількість картин, рам, скульптур, старовинних вітрин (ґабльот), гасових люстр, палацових дверей та розписної стелі.

Також тепер більший оглядовий маршрут експозицією, палацовим простором.

Нагадаємо, у Львові відреставрували фасад палацу Владислава Лозинського, у якому розташована Львівська галерея мистецтв. Тут провели ремонти усередині будівлі, зокрема на другому поверсі, де і відкрили оновлену експозицію із експонатів, що чекали свого часу у фондосховищах.

Владислав Лозинський був власником цього будинку кілька десятиліть. Він був науковцем, видатним громадським діячем, меценатом та колекціонером, який і залишив по собі унікальні шедеври.

Фото галереї мистецтв


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!