Політична реклама

У перший день транспортних змін у Львові їздили не всі маршрутки і не всі безкоштовно

1620 0
1 січня у Львові почала діяти нова транспортна мережа. У цей день, як напередодні оголосили чиновники, проїзд у міських автобусах повинен був бути безкоштовним. Втім, як розповідають львів`яни, інтервал у русі автобусів у перший день транспортних змін інколи сягав двох годин, а водії попри рішення Львівської міської ради брали з пасажирів гроші за проїзд.

«Переповнені тролейбуси та трамваї, юрби розгублених і розлючених людей на зупинках, які годинами чекали можливості сісти хоч у якусь маршрутку, були характерними рисами цього дня», – написав у своєму блозі громадський діяч Юрко Антоняк.

На його думку, повідомляє "Гал-інфо", до погіршення і без того "прогнозовано патової ситуації" доклалося ще одне "ноу-хау" міського голови та його "креативної команди" - оголосити проїзд цього дня у автобусах безкоштовним. Перевізники відреагували до неможливого оригінально - машини просто не вийшли на маршрути.

«Особисто я за весь день не спостеріг на вул. Підголоско автобусів жодного із двох обіцяних маршрутів. Мирно крокуючи вниз до перехрестя Варшавської-Чорновола та через три години - назад, я не зустрів жодної маршрутки. На пр. Чорновола ситуацію рятували автобуси 111 та 184а маршрутів, які, будучи не підпорядкованими міському управлінню транспорту, здійснювали перевезення у звичайному (якщо не враховувати надкритичну переповненість салонів) режимі», – пише Антоняк.

Про те, що 1 січня маршруток у Львові було вкрай мало, пишуть і на сайті marshrutkа.org.ua

"Мешканець Львова Андрій, який надіслав листа зі скаргою на адресу ЗІКу, стверджує, що простояв на зупинці громадського транспорту 1,5-2 години (з 7 до 9 ранку), щоб доїхати з вул. Ш. Руставелі у мікрорайон «Санта-Барбара» і в кінцевому результаті поїхав тролейбусом №24, який був переповнений. «За цей час жодної маршрутки не було! Жодної! В жодному напрямку!».

Як повідомляє "Гал-інфо", у деяких автобусах водії попри рішення Львівської міської ради, брали з пасажирів гроші за проїзд.

"Водій маршрутки №26 на Сихові о сьомій вечора відмовився брати пасажирів безплатно", - пише видання. 

Окрім того, як проінформував сайт, люди виявились тотально не обізнаними із новими маршрутами. Зокрема, на спеціальних буклетах чітко не вказано кінцевих зупинок та розкладу руху автобусів.

Як сьогодні у ефірі радіо "Львівська хвиля" повідомив начальник управління транспорту та зв`язку Львівської міської ради Микола Жук, нову транспортну мережу ще корегуватимуть. А колишній депутат ЛМР Андрій Мисик запевнив, що у найближчі 2-3 місяці нова транспортна мережа нагадуватиме стару. "З новими номерами, можливо, зі зміненим рухом метрів на 100-200 вбік, але кількість маршрутів буде така, як і була". 

"Твоє місто" чекає на детальніші коментарі цих осіб з вказаної теми.

Нагадаємо, за новою транспортною мережею кількість маршрутів у Львові зменшили з 78 до 46. А 30 грудня до цього числа додали ще 7 маршрутів.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!