У центрі Львова візуально оновлять систему болардів. Що змінять

1936 0
Керівник ЛКП «Муніципальна варта» пояснює, що є ряд причин, чому обрали саме такі ферми.

Нова система болардів у Львові запрацювала наприкінці січня цього року. Однак вигляд ферм, де перебуває система керування болардами, раніше викликала неоднозначну реакцію львів’ян, у тому числі міського голови. Йшлося про те, що вона «не вписується» в історичний центр міста та подібна на нафтові вишки. Так, їхній зовнішній вигляд днями мають оновити. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Муніципальна варта» Павло Пец.

Читайте також: Камери, що бачать знаки та обличчя або Що міська рада знає про вас

«У новій системі болардів ми використовували технології 2019-2020 року і тут значну роль відіграло те, що сама попередня система була зношеною. Тому ми замінювали не лише фізично самі боларди, а й систему керування, що на фермах», – каже він.

Керівник ЛКП «Муніципальна варта» пояснює, що є ряд причин, чому обрали саме такі ферми. По-перше, пригадує він випадок ДТП на вул. Беринди, коли сміттєвоз зніс опору зі всім керуванням та світлофором, хотіли забезпечити цілісність всього обладнання, яке монтують на в’їзді. По-друге, потрібно було розмістити їх так, щоб трамваї та великогабаритний транспорт, які заїжджають, не зачіпали систему. Так, її обрали плоскою і з металевим захистом. Угорі – два світлодіодних ліхтарі.

Читайте також: Як отримати відео з камер спостереження на дорогах Львова. Інструкція

«Одразу скажу, що цей вигляд не є кінцевим. Маю інформацію від фірми виконавця, що сьогодні до кінця дня нам нададуть проєкт обшивки болардів металевими листами з використанням геральдики міста Львова, за брендбуком. Обшиття буде того ж кольору, що інфоталички з назвами вулиць, темно або світло-коричневого кольору. Візуально ферми трохи зміняться. За тиждень, два це побачимо», – розповідає він.

Також, додає Павло Пец, боларди обирали за тим принципом, що вони мають витримувати удари на швидкості 50 км на годину. За час роботи нової системи вже було три ДТП, однак система не постраждала.

Додамо, що що вартість автоматизованої системи становить 2,4 млн гривень. Після зміни вартість не зміниться.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!