За несплату аліментів заборонять керувати авто

1658 0
Заборгованість перед дитиною одного із батьків може призвести до заборони керування транспортним засобом або виконання примусових суспільно-корисних робіт.
Фото: timetoast.com

Фото: timetoast.com

Верховна Рада ухвалила законопроект, який посилює відповідальність за несплату аліментів. Про це повідомляє інформагенція Interfax-Україна

У відповідному документі, який прийняли вчора, 7 грудня, прописані зміни до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання, шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості з виплати аліментів.

Читайте також: В Україні прийняли закон із протидії домашньому насильству

Відтак у Кодексі про адмінправопорушення будуть зазначені суспільно корисні роботи від 120 до 240 годин, як вид адміністративного стягнення за несвоєчасну сплату аліментів. Таке покарання чекає на боржників за невиплату суми, яка в сукупності перевищує суму платежів за 6 місяців. Також деяким боржникам тимчасово заборонятимуть виїжджати за кордон.

Відповідно до нового закону, якщо заборгованість за аліментами становить не менше 6-ти місяців, боржника тимчасово обмежуватимуть у праві керувати транспортними засобами, використовувати вогнепальну, мисливську, пневматичну зброю. 

Читайте також: Як досягти щастя у шлюбі: 6 порад

Однак обмеження у праві керувати транспортними засобами не застосовуватимуться, якщо цей вид діяльності є джерелом доходів боржника, авто використовується як транспортний засіб у зв'язку з інвалідністю або якщо він проходить військову службу чи несе службу в АТО. Також у випадку відстрочки чи розстрочки у виплаті аліментів.
 
Якщо один із батьків має заборгованість із виплати за 6 місяців, тоді той, із ким за рішенням суду проживає дитина, може самостійно вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за кордон. 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!