У Вірменському соборі Львова відзначатимуть престольний празник

2192 0
У Львові відзначатимуть престольний празник Успіння Пресвятої Богородиці.
Фото: wp.com

Фото: wp.com

У неділю, 12 серпня, у Вірменському соборі Львова відзначатимуть престольний празник Успіння Пресвятої Богородиці. Святкове Богослужіння розпочнуть об 11.00 год. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Крім цього, два храми Львова у неділю відзначатимуть престольний празник в пам’ять святителя Пантелеймона. У межах свята, до Львова привезли мощі великомученика Пантелеймона Цілителя.

Довідка

За своїм значенням празник Успіння, який нагадує віруючим про майбутнє Воскресіння, є одним із п’яти головних свят Вірменської Церкви. У день його відзначення заведено здійснювати обряд освячення винограду — хахохорнек. Тому у деяких регіонах Вірменії народ називав цей богородичний празник «Виноградною Пасхою». Водночас свято Успіння є найдревнішим серед богородичних празників Вірменської Церкви.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!