У Збройних силах України з'явилися нові емблеми та знаки

1630 0
Також уперше в історії українського війська ввели окрему емблему для армійської авіації.
Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

В українській армії змінили емблеми на комір та беретні знаки військовослужбовців. Про це повідомили в Міноборони.

Зубчатка, як емблема, що позначала приналежність до вищого офіцерського складу, зникла з генеральських погонів, втім вона не зникла з однострою. Її розміщуватимуть на комірі й вона позначатиме приналежність до вищого офіцерського складу.

Нові емблеми отримали ще й низка військ та служб. Центральний медальйон з зображенням літери «і» на емблемі військ зв’язку, спеціалістів автоматизованих систем управління було замінено на стилізоване зображення електричної іскри.

Для Десантно-штурмових військ впровадили емблему на комір, що в мініатюрі повторює зображення беретного знаку –окрилений парашут, на який накладено полум’яний меч.

Зазнали змін емблеми медичної служби та ветеринарної медицини: «зірку життя» замінили жезлом Ескулапа, який обвиває змія. Цей знак є загальноприйнятим символом медицини і вказує на спадковість мілітарних традицій українського війська часів боротьби за незалежність 1917-1921 років.

Також розділили знаки для медиків та ветеринарів: срібну «зірку життя» замінили на зображення змії, що звивається, яку ввели для ветеринарних старшин 1918 року наряду з емблемою військових медиків.

Новою емблемою частин радіо-електронної боротьби запропонували контурний щит, на який скосом накладено стилізовану блискавку.

Також уперше в історії українського війська ввели окрему емблему для армійської авіації: у вигляді окриленого вістря списа. Для морської піхоти запровадили емблему у вигляді меча Сагайдачного і схрещених мушкетів, накладених на стилізований якір.

Для Державної спеціальної служби транспорту України обрали «колесо Меркурія», накладене на понтонний якір, що має вказувати на можливість встановлення залізничних переправ через водні перешкоди.

ТЕГИ: армія, ЗСУ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!