Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

1107 0
Через затримання колишнього редактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича Україна повністю припиняє авіасполучення з Білоруссю.
Фото: Главком

Фото: Главком

Із 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Таке обмеження уряд доручив запровадити Мінінфраструктури, Державіаслужбі та Украероруху, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

«Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення українського уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів», – наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що 23 травня в аеропорту «Мінськ» екстрено приземлився літак компанії Ryanair, який прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича і його дівчину, які були на борту.

Тоді, як писав УНІАН, з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головредом NEXTA на борту вислав винищувач МіГ-29. Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача. Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації (ІСАО). Авіакомпанія Ryanair пояснила, що від білоруської сторони прийшло повідомлення про загрозу безпеці на борту лайнера. При цьому перевізник не згадав, що його літак супроводжував білоруський винищувач, а після посадки з рейсу зняли журналіста.

Низка європейських країн заявили про можливе введення санкцій проти Білорусі за даний інцидент. Крім того, деякі авіакомпанії негайно припинили використання повітряного простору Білорусі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!