Україна вводить спецмито на імпорт автобусів та вантажівок з Білорусі

1010 0
Рішення про введення спецмита набуває чинності через 10 днів з дня опублікування, тобто 3 травня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила встановити спеціальне мито на імпорт автобусів, вантажних і спецавтомобілів з Білорусі в розмірі 35% від митної вартості. Про це повідомляє «Урядовий кур'єр».

Йдеться про те, що були встановлені факти дискримінаційних і недружніх дій з боку Білорусі. Це суперечить статтям 5 та 6 Договору про зону вільної торгівлі від, статті 2 Угоди між урядом України та урядом Республіки Білорусь про вільну торгівлю.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

«Було встановлено, що урядом Республіки Білорусь створені штучні бар’єри відносно імпортованих з України колісних транспортних засобів у вигляді утилізаційного збору та нерівних умов участі у державних закупівлях, у результаті чого ускладнюється доступ продукції українських підприємств на ринок Республіки Білорусь», – пише «Урядовий курєр».

Під дію рішення комісії потрапили:

  • новий моторний транспорт для перевезення 10 і більше пасажирів;
  • моторний вантажний транспорт вагою 5-20 тонн;
  • нові вантажівки для аварійного ремонту, автокрани, автомобілі для прибирання доріг, поливомийні, автомобілі-майстерні та автогідропідіймачі.

 

Додамо, що рішення про введення спецмита набуває чинності через 10 днів з дня опублікування, тобто 3 травня. Сецмито застосовується з того моменту, коли набуде чинності рішенням Комісії і до встановлення факту припинення Республікою Білорусь дискримінаційних та недружніх дій щодо України.

Читайте також: Коли у Львові з'являться 100 нових низькопідлогових автобусів

Нагадаємо, що у Львові розгорнулася дискусія про закупівлю автобусів. Міський голова Андрій Садовий на своїй фейсбук-сторінці раптом написав, що Європейський інвестиційний банк, який кредитує Львів для закупівлі 100 низькопідлогових автобусів, буцімто вважає, що пропозиція білоруського МАЗу є найбільш прийнятною.

Львів раніше вже закуповував МАЗи, що Андрієві Садовому неодноразово закидали опоненти під час минулорічної виборчої кампанії, тож він у своїх виступах наголошував на співпраці з українськими виробниками.

У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку перемагала білоруська компанія. Такий висновок експертів Європейського банку, однак міський голова Львова Андрій Садовий заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер. Детальніше читайте за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!