Українка Зоя Овсій здобула «золото» на Паралімпіаді-2020

1049 0
Це перша золота медаль в історії України у метанні булави.
Фото: getty images

Фото: getty images

Українка Зоя Овсій здобула «золото» у жіночому метанні булави на Паралімпіаді в Токіо. Це перша золота медаль з цієї дисципліни у нашій країні. Про це повідомляє Суспільне.

Читайте також: Львівська фехтувальниця Наталія Морквич здобула «срібло» на Паралімпійських іграх

Зоя Овсій стала найкращою серед восьми учасниць, вона метнула булаву на 24,41 метра і з першої ж спроби встановила світовий рекорд, однак тут вона не зупинилася і метнула булаву ще далі – на 24,85 метра.

Упродовж фіналу інші атлетки кілька разів били світовий рекорд. Зокрема, представниця ПКР Єлєна Горлова, яка метнула булаву на 24,08 метра, а згодом американка Кессі Мітчелл з показником 24,18 метра, проте побити рекорд українки їм не вдалося.

Додамо, що на цих Паралімпійських Іграх Зоя Овсій вже здобула «бронзу» в метанні диска.

Україна мала одну медаль в метанні булави на Паралімпіаді-2020. Йдеться про Анастасію Москаленко, яка здобула «срібло», однак Зоя Овсій завоювала для країни перше «золото.

Читайте також: Десяте золото. Ще двоє українських спортсменів здобули пермогу на Паралімпіаді в Токіо

Нагадаємо, що напередодні ще одне «золото» здобув українець Сергій Ємельянов.  Представник Полтавщини здобув «золото» у веслуванні на байдарці-одиночці у класі KL3. Він подолав дистанцію 200 метрів за 40,355 секунди, випередивши найближчого суперника із Росії на 0,1 секунди. Рівненчанин Микола Синюк на байдарці-одиночці на 200 метрів завоював срібну медаль у класі KL2.

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!