Український фільм «Плем’я» здобув перемогу в Дубліні

2351 0
Український фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримав нагороду «найкращий фільм» під час кінофестивалю в Дубліні.

Переможців фестивалю уп’яте визначало Дублінське товариство кінокритиків (Dublin Film Critics Circle). Фільм «Плем’я» є призером більш ніж тридцяти міжнародних кінофестивалів і лауреатом премії Європейської кіноакадемії у номінації «Відкриття року». Загалом нині фільм вже має 38 престижних фахових нагород, зокрема і від «Тижня кінокритики» у Каннах, – інформує Zaxid.net.

У центрі сюжету – життя глухонімих підлітків у інтернаті, їхні стосунки між собою та із зовнішнім світом. У фільмі грають глухі та непрофесійні актори, всі персонажі користуються мовою жестів, яку спеціально не супроводжували озвученням чи субтитрами. Прем'єра у кінотеатрах України відбулася 11 вересня 2014 року. Фільм є першою повнометражною роботою в кар'єрі режисера.

Тривалий час, фільм неможливо було знайти у вільному доступі. Віднедавна у хорошій якості його можна переглянути ТУТ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!