Українцям пояснили, коли можна чекати безвізового режиму з країнами ЄС

4566 0
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про зняття всіх політичних перешкод для введення безвізового режиму Європейського Союзу для громадян України.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

Павло Клімкін у спілкуванні з журналістами під час міністерської зустрічі ОБСЄ повідомив: "Це питання від сьогодні – абсолютно поза політикою, це питання технічне та організації голосування".

"Чи встигнуть вони наступного тижня – це лише питання того, щоб пройти всі голосування, а їх п'ять, якщо не помиляюся. Якщо не встигнуть протягом цього тижня, то точно завершать процедуру на першому (пленарному тижні Європейського парламенту) січня", – зазначив міністр. Перший пленарний тиждень Європейського парламенту в 2017 році заплановано на 15-19 січня.

Як повідомлялося, 7 грудня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що в Брюсселі досягнуто компромісу щодо механізму призупинення безвізового режиму. У свою чергу, 8 грудня президент Європейської Ради Дональд Туск повідомив, що дискусію щодо механізму призупинення безвізу для третіх країн завершено, і тепер "фінішна пряма в напрямку безвізового режиму для України і Грузії".

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Європейська правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!