Укравтодор пропонує звузити смуги руху в містах

2679 0
Також розглядається питання, чи зменшувати швидкість при в'їзді в населені пункти.
Фото: konkurent.in.ua

Фото: konkurent.in.ua

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонують зменшити ширину смуги руху в містах. Про це повідомляє epravda.com.ua.

Наразі ширина смуги руху в містах передбачена: 3,75 м – для І та ІІ категорій дороги, 3,50 м – для ІІІ, 3,0 м – для IV, а для V категорії ширина проїзної частини передбачена на рівні 4,5 м без розділення її на смуги руху.

У проекті ДБН "Споруди транспорту. Вулиці та дороги населених пунктів" ширина смуги руху в містах повинна бути на рівні 3,0 м, житлових вулиць та проїздів – 2,75 м, магістральних доріг у великих містах – 3,5 м.

Читайте також: За ніч біля Львова троє нетверезих водіїв скоїли ДТП

Якщо в населених пунктах діє обмеження швидкості руху до 60 км/год, то дозволяється звужувати ширину смуги руху до 3,25 м зі встановленням дорожніх знаків.

Також Укравтодор розглядає питання чи зменшувати швидкість руху при в’їзді в населені пункти. Для цього пропонується створити послідовні тісні звивисті повороти у формі літери "S" (шикани). 

Наразі це питання вивчається в частині розроблення проектних рішень.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!