Усі постери «Квантового стрибка Шевченка» виклали у вільний доступ

3531 0
Виставку у Львові скасували через погрози націоналістів.
фото: Укрінформ

фото: Укрінформ

Ілюстратор Олександр Грехов виклав матеріали виставки «Квантовий стрибок Шевченка. Метро» у вільний доступ. Про це повідомляє The Village Ukraine. Завантажити усі постери можна за посиланням.

«Через вандалізм і постійні погрози, проект став ще більш відкритим: з’явився доступ до матеріалів для всіх бажаючих, права на використання "Квантового стрибка Шевченка" передані Національному музею Шевченка», – каже Олександр Грехов.

Читайте також: Непопсовий Кобзар: у мережі створили креативні меми Тараса Шевченка

За його словами, своїм проектом він хотів донести, що Шевченко був не старим з вічно сумним поглядом, а був прогресивною людиною для свого часу. 

«На жаль, розкрилися проблеми в суспільстві, які були і до всієї цієї ситуації, але проходили практично непомітними: зриви презентацій книжок, лекцій, розгром виставок. Є надія, що після всього цього резонансу, будуть вироблені робочі механізми комунікації і реакції на подібні інциденти», – говорить ілюстратор.

Нагадаємо, виставку «Квантовий стрибок Шевченка. Метро» відкрили у Києві 10 лютого на станції метро Тараса Шевченка. 18 лютого її закрили достроково через те, що більшість плакатів зіпсували. Нетрадиційні портрети Шевченка 1-14 березня мали показувати і у Львові в приватній книгарні, але виставку скасували через погрози націоналістів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!