Ректори львівських ВНЗ у Топ-5 найвищих зарплат та яким був насправді Тарас Шевченко. Підсумки доби

765 0
Нині 10 березня та 746 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Акцент дня: Ректори львівських вишів потрапили у Топ-5 керівників ВНЗ із найвищими зарплатами в Україні. На першому місці з найвищою зарплатою серед ректорів топ-20 вишів України – керівник Київського університету імені Драгоманова Віктор Андрущенко. За 2022 рік він заробив 2 млн 051,9 тис. грн.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 73 бойових зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно понад 30 та 16. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено станцію радіоелектронної боротьби та ворожий засіб протиповітряної оборони.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 10 березня російські окупанти ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними БпЛА типу «Shahed». Збито 35 ворожих дронів у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Читайте також: Як допомогти ЗСУ сьогодні. Збір для львівської бригади і не тільки.

Та: Воїни-ветерани можуть безкоштовно займатися спортом на Львівщині.

Тема дня: Шевченко обожнював зоряне небо. Топ-7 фактів про Кобзаря, які ви могли не знати. Він був набагато цікавішою особистістю, аніж дехто із нас може собі уявити. До Дня народження «Кобзаря» Tvoemisto.tv пропонує кілька маловідомих фактів про нього.

Читайте також: В Україні оголосили лауреатів Шевченківської премії 2024. У номінації «Література» премією відзначили філологиню, бойову медикиню та розвідницю Ярину Чорногуз.

Та: У Львові відзначали 210-ту річницю від дня народження Шевченка.

Ключові події:

1. Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор та вести переговори з росією. На його думку, вони повинні відбуватися за допомогою міжнародних сил.

Читайте також: «Вся Польща зупиниться»: Фермери повідомили про масовий протест. Наступна зустріч у форматі «уряд-фермери» призначена на понеділок;

2. У Львові відбулася акція підтримки військовополонених. Фото. Мета – нагадати про тих, хто перебуває в російському полоні чи вважається безвісти зниклим.

Читайте також: Як допомогти військовому адаптуватися після повернення з фронту. Поради МОЗ. Людина, яка повернулася з фронту, може відчувати страх від бойових дій навіть удома;

3. У Львові оголосили конкурс на посаду ректора Медакадемії. Документи для участі слід подати до 7 травня 2024 року.

Читайте також: Академія сухопутних військ у Львові співпрацюватиме із Західноукраїнським університетом. Меморандум передбачає обмін дослідницькими програмами, науковими проєктами, проведення спільних освітніх, наукових та науково-практичних заходів;

4. У Парку культури у Львові облаштовують укриття. Які роботи планують провести у інших парках цьогоріч. У зв’язку з воєнним станом наразі робляться лише першочергові заходи, щоб не втратити те, що є.

Читайте також: На яких зупинках громадського транспорту найчастіше штрафують водіїв у Львові. На вул. Героїв УПА, 80 цього року інспектори з паркування оштрафували 144-х водіїв.

Та: Укрзалізниця запускає нову можливість пошуку та швидкого придбання квитків. Вона доступна для користувачів, авторизованих через Дія.Підпис;

Читайте також: На Закарпатті знайшли найдавніші сліди існування людей у Європі. Ще у 1980-х роках знайшли примітивні камʼяні знаряддя праці, але на той час їх ніхто не зміг датувати.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!