В якому стані постраждалі від вибуху будинку у Львові та троє екснардепів втекли з України. Підсумки доби

3128 0
Нині 28 грудня та 673 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 11:57, відбій – о 12:12. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Троє колишніх нардепів втекли з України за системою «Шлях». Одному з них допомогла львівська організація. Способи отримати необхідні для виїзду документи у кожного були різними – хтось купив підроблені, а дехто обдурив волонтерів.

Читайте також: На Львівщині розглянули найбільше справ стосовно корупції. Відповідний антирейтинг склали за кількістю записів у реєстрі корупційних правопорушень.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 56 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження противника та 2 по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 2 пункти управління, 6 складів боєприпасів та 2 ворожих артилерійських засоби.

Увечері російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 5 БпЛА типу «Shahed-136/131». Наші оборонці знищили 4 ударні БпЛА. Також поточної доби загарбники завдали чергового авіаційного удару 3 БпЛА типу «Shahed-136/131». Усі ворожі дрони знищено.

Читайте також: Чому 2024 рік може бути складнішим на фронті. Пояснення генерала Тарнавського. «Тому що ми повинні закінчувати ведення бойових дій і звільнення наших територій. І чим ближче до виконання цього завдання, головної мети – виходу на наші кордони, воно буде ще складніше. Ворог про це знає і буде творити все для того, щоб ми це завдання не виконали».

Та: Які штрафи пропонують запровадити за ухилення від мобілізації. За порушення законодавства про оборону, військовий обовʼязок і службу пропонують штраф у розмірі від 25 500 до 34 000 грн для громадян та від 34 000 до 85 000 грн для посадовців, а за порушення в особливий період штраф сягатиме від 34 000 до 51 000 грн для громадян та від 153 000 до 204 000 грн для посадовців.

Тема дня: Слабкий авторитаризм не здатен провести мобілізацію. Потрібен уряд національного порятунку. Мобілізація стає завданням, з яким нинішня система управління країною не може впоратися. Значить, або доведеться міняти систему управління, або міняти прапор над столицею на чужий штандарт. Щоб цього не сталося, Україні потрібен уряд національного порятунку, що складатиметься з фахівців, які не мають політичних амбіцій і готові поставити хрест на подальшій політичній кар’єрі. Про це пише Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і Львівської бізнес-школи УКУ.

Читайте також: Влада має повертати довіру людей, а не легалізовувати анонімні Телеграм-канали. Підсумкова пресконференція президента Володимира Зеленського спричинила численні дискусії. Зокрема, багатьох здивувала акредитація представників телеграм-каналів на цю подію. Засновниця ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз розмірковує, чи варто легалізувати телеграм-канали та як це впливає на суспільство.

Ключові події:

1. Львівська міська рада ухвалила бюджет на 2024 рік. На що скерують кошти. Доходи становитимуть понад 15 млрд грн. Найбільше виділили на освіту – 4,4 млрд грн., на Збройні Сили спрямують – 1 млрд.

Читайте також: У Львівській міськраді скоротять працівників і ліквідують три департаменти. Також відбудуться зміни і у деяких управліннях ЛМР;

2. В якому стані постраждалі від вибуху будинку у Львові. Як Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова, дівчинку 11 років та хлопчика 8 років госпіталізовали в лікарню Св. Миколая. Їхній стан був легкий, тому одразу відпустили додому. А 74-річного чоловіка з травмами різного ступеня важкості госпіталізовали в лікарню Св. Луки. Він продовжує лікування.

Читайте також: Фірма Дубневичів заплатила штраф понад 200 тис. грн за забруднення води на Львівщині. Держекоінспекція подала позов до суду, де довели факт порушення;

3. Львівські депутати віддали в оренду 5 га території колишнього винзаводу на Погулянці. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що на цій території має бути виконана спортивна, громадська та житлова функції. А в майбутньому, згідно з пропозицією, яка перемогла на архітектурному конкурсі, на третині території облаштують рекреаційну зону.

Читайте також: У Винниках забудують територію старого млина. Реконструювати планують також вулицю І.Франка та сформувати пішохідну алею від вул. Короткої до вул. Проектованої.

Та: Між станціями «Почайна» і «Тараса Шевченка» просідають тунелі. Як ходитиме метро під час ремонту. Наразі розглядаються варіанти човникового руху по одному тунелю, поки другий ремонтуватимуть;

4. В Instagram з’явилась офіційна сторінка Тараса Шевченка, створена за допомогою ШІ. Цей соціальний проєкт присвячений популяризації українського мистецтва.

Читайте також: Традицію Щедрого вечора внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини. Раніше МКіП вже внесло до цього переліку 88 елементів;

5. Майстриня з Львівщини допомогла створити найбільший тризуб з дідухів. Його привезуть до Львова. Він перевищує 7,4 метри.

Читайте також: Де у Львові можна відчути різдвяну атмосферу. Добірка локацій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!