В аеропорту «Львів» – новий керівник. 5 деталей призначення

3297 0
Виконуючим обов’язки генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» став Дмитро Шинкарчук. Рішення про відповідне призначення підписав Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, повідомили в прес-службі відомства.

1. Дмитро Шинкарчук відомий на ринку як досвідчений управлінець з 20-річним різноплановим авіаційним досвідом з продажів, маркетингу, стратегічного планування та кризового менеджменту. До призначення в аеропорт «Львів» був комерційним директором компанії «Авіалінії Харкова».

2. Він був одним із фіналістів відбору на посаду генерального директора аеропорту «Львів», оголошеного Міністерством 31 грудня 2014 року. Шинкарчук пройшов усі етапи відбору, окрім подання його кандидатури на Комітет з призначень, оскільки конкурс був заблокований ухвалою Дніпропетровського адміністративного суду. За цей час вступила в силу оновлена Постанова Кабміну № 777, за якою затверджено новий порядок конкурсного відбору керівників крупних державних підприємств. У зв’язку з цим до проведення конкурсу і оголошення переможця Шинкарчук призначений на посаду виконуючого обов’язки генерального директора аеропорту.

3. На цій посаді він змінить Ростислава Веселова, який був призначений генеральним директором міжнародного аеропорту «Львів» влітку минулого року. Тоді повідомлялося, що Міністерство інфраструктури підписало угоду з Веселовим терміном на три роки.

4. До основних завдань Дмитра Шинкарчука на новій посаді буде входити:

– вирішення питання з погашенням заборгованості за будівництво злітної смуги та трансформаторної підстанції ДП МА «Львів» імені Д. Галицького;

– повноцінне введення в експлуатацію технічної інфраструктури летовища;

– розвиток потенціалу аеропорту, залучення авіакомпаній і збільшення пасажиропотоку.

5.  Як зазначають у міністерстві,  кандидатура нового очільника аеропорту обговорювалася з керівництвом міста та області. Тому, наголошують у відомстві, прихід до керівництва аеропортом людини зі свіжим поглядом та новими ідеями щодо його майбутнього – це наступний крок до того, щоб аеропорт почав працювати на повну потужність.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України 2 квітня застосувало принцип «відкритого неба» в аеропорту Львова. Пізніше Державна авіаційна служба України (ДАСУ) відправила листи авіаційному керівництву Франції, Нідерландів, Азербайджану, Казахстану, Вірменії та Туркменістану з пропозицією зняти обмеження по кількості рейсів і перевізників до Львова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!