В історичному Львові - нові пізнавальні таблички

1748 0
У рамках проекту Best Quest на перехресті вулиць Краківська та Вірменська у Львові в суботу, 14 березня, встановили інтерактивні таблички, з яких львів`яни та гості міста можуть дізнатися маловідомі, але цікаві факти із життя міста.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Проект «Львівські ремарки» містить 10 цікавих запитань про Львів, які й розміщені на інтерактивних табличках. За допомогою мобільного телефону з камерою та встановленої в неї програми зі зчитування QR-кодів кожен зможе відкрити для себе нові факти про місто, йдеться в повідомленні Львівської бізнес-школи УКУ.

«Кожне відоме місто, як і відома людина, має свою офіційну біографію, в якій вказано основні події їхнього життя. Але людей найбільше цікавлять якісь пікантні подробиці, приватні випадки, незнані сторінки, завдяки яким й увиразнюється індивідуальність знаних людей та міст», – зазначила ініціатор проекту Юлія Свиріпа.

Саме таку «особисту» інформацію про Львів зможуть дізнатись гості та мешканці міста впродовж наступних трьох місяців. Для цього їм не доведеться засідати в бібліотеках чи замовляти екскурсію. Достатньо лише неквапливо розглядати простір навколо себе, крокуючи старою бруківкою міста, пише Zaxid.net.

QR-код – це двовимірний штрих-код, який несе в собі інформацію, яку може зчитувати будь-хто за допомогою телефону з вбудованою камерою. Завдяки легкому розпізнаванню абонент може моментально занести у свій телефон текстову інформацію, переходити по веб-лінкам, відправляти смс-повідомлення. Технологію QR-кодів розробили в Японії, згодом мобільні мітки поширились в Європі та США.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!