В Україні можуть подешевшати квитки на внутрішні авіарейси

3187 0
Уряд пропонує звільнити національні авіакомпанії, що виконують такі рейси, від податку на додану вартість.
Фото: Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького

Фото: Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького

Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, що пропонує звільнити національні авіакомпанії, що виконують внутрішні авіарейси, від податку на додану вартість. Це дозволить здешевити авіаквитки в межах України. Про це повідомляє пресслужба міністерства інфраструктури.

Читайте також: Які авіарейси відкриють зі Львова у 2020 році. Розклад, вартість

В уряді зазначають, що законопроєкт не суперечить вимогам ЄС і не загрожує вільній конкуренції з іноземними компаніями. Водночас його ухвалення парламентом має стимулювати ринок внутрішніх авіаперевезень, адже зараз він становить близько 10%.

«Реалізація цього законопроєкта дозволить зменшити вартість перевезень і зменшити середню вартість квитка на 13,5 %», – кажуть в міністерстві інфраструктури.

Читайте також: Що робити, якщо скасували ваш авіарейс. Інфографіка

Нагадаємо, українська авіакомпанія «Роза вітрів» анонсувала відкриття авіасполучення Львів – Київ. Зараз зі Львова до Києва виконують рейси авіакомпанії МАУ та SkyUp.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!