В Україні на дорогах з інтенсивним рухом будуватимуть багаторівневі розв’язки

2039 0
Також у мінрегіонбуді пропонують обмежити влаштування лівих поворотів на трасах.

Міністерство регіонального розвитку внесе зміни до державних будівельних норм, що застосовуються у будівництві доріг. Про це повідомив заступник очільника Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе.

Він говорить, що, за оцінками експертів, до 1/3 аварій на трасах відбуваються через те, що водії не дотримуються правил маневрування, зокрема, під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин.

Читайте також: В Україні планують впровадити нову дорожню розмітку

«Сьогодні у чинних будівельних нормах при влаштуванні цих поворотів не враховуються ані параметри щільності, ані інтенсивність руху. Тому під час оновлення цього ДБН пропонуємо ввести такі важливі зміни: обмежити влаштування лівих поворотів на дорогах з найбільшою інтенсивністю руху (більше 20 тис авто/год) та зобов’язати проектувати на цих ділянках руху різнорівневі розв’язки», – каже Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Всі пішохідні зони в Україні мають стати доступними для маломобільних людей

Він додає, що ця практика успішно діє у багатьох країнах Європи та світу, де, здебільшого, немає звичайних перехресть і небезпечні ліві повороти там взагалі відсутні. Проект змін до ДБН розробляється ДП «ДерждорНДІ».

Фото: Лев Парцхаладзе

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!