В Україні побільшало хворих на Covid-19, яких госпіталізують у важкому стані

2782 0
За три місяці середній показник за тиждень зріс майже утричі.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Протягом минулого тижня у лікарні госпіталізували 1991 пацієнта з Covid-19 у важкому стані або в стані середньої важкості. Про це під час щоденного брифінгу МОЗ сказав міністр Максим Степанов.

Він навів приклад травня, коли за тиждень із 18 до 24 числа у лікарні потрапили 742 людини.

«Кількість людей, який госпіталізують за тиждень, зросла майже утричі. У лікарню кладуть тих, хто має важкий перебіг хвороби або є у стані середньої важкості, також тих, хто потребує кисневої терапії, реанімаційних заходів», – сказав Максим Степанов.

Читайте також: Чи можуть перенести місцеві вибори в Україні через пандемію

Тож міністр укотре закликав українців дотримуватись протиепідемічних правил, що є простими: тримати дистанцію, носити маски у людних місцях, часто мити або обробляти антисептиком руки, не торкатись руками обличчя.

«Коронавірус набирає обертів. Без вас, без дотримання вами правил, ми не зможемо його перемогти. Це той випадок, коли зможемо перемогти тільки разом, тому просимо дотримуватись правил, встановлених МОЗ», – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок 17 серпня в Україні лабораторно підтверджено 92 820 випадків інфікування коронавірусом, з яких 1464 – за минулу добу. На Львівщині за минулу добу підтверджено 128 нових випадків, із них 80 – серед мешканців Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!