Що буде зі світлом, теплом та водою у Львові цієї зими та які великі проєкти чекають на Оболонь. Підсумки доби

1111 0
Нині 15 вересня та 569 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Роман Балук

Фото ілюстративне: Роман Балук

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 25 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження противника. Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено пункт управління, 3 зенітно-ракетних комплекси, 5 артилерійських засоби та ворожий склад боєприпасів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районі Кліщіївки. В ході штурмових дій оволоділи Андріївкою Донецької області.

Читайте також: Особливості працевлаштування на роботу чоловіків. Пояснення від ТЦК. Роботодавці повинні стежити за військово-обліковими документами у працівників віком від 18 до 60 років. В іншому випадку доведеться відповідати перед законом.

Та: Солонківська сільрада хоче закупити понад 40 тисяч стіків кавового напою. Пояснили навіщо. Голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що вони закуповують це для військових.

Акцент дня: Львову потрібна доступна інфраструктура. Що для цього можна зробити. Доступність є однією з критичних категорій витрат під час війни, особливо для Львова. Львів – реабілітаційний хаб для поранених військових, і з кожним роком їх буде в місті щораз більше. Тому вже варто робити все, щоби Львів став доступним та безбар’єрним. Голова ГО «Зручне місто», місцевий активіст Юрій Тер-Арутюнян пояснив, хто такі маломобільні люди, як забезпечити їм доступність у місті та що для цього може зробити кожен із нас.

Ключові події:

1. ВАКС заочно заарештував колишнього міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Ексміністра підозрюють у відмиванні 450 млн гривень.

Читайте також: Козицький відреагував на пікет львівського волонтера. За його словами, ті, хто пишуть подібні звернення, просто не хочуть або не в змозі розібратися в суті закупівель.

Та: Червоноград планують перейменувати. У жовтні там почнуть думати над новою назвою. Спершу за нову назву має проголосувати міська, а згодом – Верховна Рада;

2. Очільник Оболоні Кирило Фесик про укриття та проєкти в районі. Велике інтерв’ю. Голова Оболонської РДА Києва Кирило Фесик розповів «Твоєму місту. Київ» про ремонт укриттів, підготовку до нового навчального року та опалювального сезону, співпрацю з містом, а також про паркувальні майданчики, МАФи і ремонт дворів.

На цю ж тему: Відповідальність за готовність укриттів у висотках несуть його мешканці, – очільник столичної Оболоні. Район несе відповідальність лише за ті укриття, які перебувають у закладах освіти.

А також: У Київраді не підтримали проєкт рішення про захист будівель, яким понад 100 років. Натомість на сайті з’явилась петиція з вимогою заборонити знесення історичних будівель;

3. Якщо вимикатимуть світло, тепло все одно буде. Чого очікувати львів’янам цієї зими. Є схеми роботи усіх комунальних служб за різних сценаріїв події, повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк. Зокрема, на 95% до роботи готові ЦТП і котельні, встановлено 126 генераторів. На 78% готові будинки.

Читайте також: Поїзд з Варшави до Рави-Руської має курсувати вже цієї осені. Цей потяг зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів в обидва напрямки.

А також: На Львівщині визначать перевізників на приміські та міжміські маршрути. Перевізники конкурують за маршрути з Дрогобича, Трускавця, Борислава, Львова, Новояворівська, Турки, Красного, Бродів, Самбора, Золочева, Стрия, Буська та Червонограда.

Та: У Львові ще на трьох маршрутах тестуватимуть безготівкову оплату. Наразі вона діє на №1А, 3А, 5А 10, №39 та № 62;

4. На Львівщині в школі бойкотують директора, який підтримує МП. Що про це каже влада. Раніше цього директора звільнили з посади, проте згодом поновили. Наразі є всі підстави для його остаточного звільнення.

Читайте також: Шість київських шкіл увійшли в десятку кращих за результатами НМТ 2023 року. На першому місці – Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Франка.

Та: МОН рекомендує запровадити у школах психологічні хвилинки. Таким чином варто знімати у дітей стрес та налаштовувати на заняття;

5. Кияни за добу зібрали 60 тисяч грн на лікування каштана на пейзажній алеї. Збір коштів триває і якщо сума збільшиться, то арборист зможе полікувати ще декілька дерев.

Читайте також: У Львові напрацюють концепцію розвитку Парку культури. До робочої групи увійде депутатський корпус, а саме комісія екології, природокористування та енергозбереження, виконавчий орган та представники громади.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!