Чому у Львові перенесли об’єднання лікарень та де на Львівщині зведуть ще одну концесійну дорогу. Головне

1556 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Diana Polekhina for unsplash

Фото: Diana Polekhina for unsplash

Чи буде у Львова стратегія розвитку альтернативного транспорту. Уже другий тиждень серед львів’ян триває запекла дискусія про електросамокати. Один табір говорить про екологічність та мобільність такого виду транспорту, інший – про хаос на хідниках і небезпеку для пішоходів. Тож Tvoemisto.tv наступного тижня проведе дискусію на цю тему, а перед цим пропонуємо експрес-інтерв’ю з керівником управління транспорту міськради Львова Орестом Олеськівим про майбутнє електросамокатів у Львові. Більше – тут. 

Читайте також: Євросоюз послабив обмеження на в'їзд для іноземних туристів. Що змінюється

Сovid-19 – Головне. Міністерство охорони здоров’я планує розмістити центри вакцинації проти Covid-19 на декількох майданчиках, зокрема, у спортивних центрах, великих лікарнях, школах тощо, про це повідомив новообраний міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (453), Донецькій (408), Дніпропетровській (405), Запорізькій (354), та Київській (348) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 269 осіб (283 – напередодні). Разом 134 213. В Україні коронавірус виявили у 4 984 осіб (5 165 за попередню добу). Загальна кількість 2 175 382 пацієнтів.

Читайте також: У Львові ознакують 30 будинків, збудованих у міжвоєнний період. Огляд будівель

Об’єднання лікарень Львова перенесли. Депутати ЛМР перенесли розгляд нової медичної стратегії Львова. До цього вони планують її детально вивчити і обговорити. Нагадаємо, у перше об’єднання увійдуть 8-ма міська лікарня, Лікарня швидкої допомоги та дитяча лікарня на вул. Орлика і вони надаватимуть ургентну невідкладну допомогу. Друге об’єднання стосується планової допомоги, відновного лікування та реабілітації. Сюди увійдуть 1-ша, 4-та, 5-та, 10-та лікарні. Третє – стосуватиметься акушерства та гінекологічної допомоги. В об’єднання увійдуть пологовий будинок № 1, пологове відділення 3-ї міської лікарні.

Пресконференція Зеленського. Президент Зеленський заявив, що Максима Степанова відправили у відставку з посади міністра, бо конфлікти між ним і прем’єром Шмигалем та головним санітарним лікарем Ляшком загострилися й загрожували дестабілізацією медичної системи.

Читайте також: Як у Львові цього року розширюватимуть веломережу

Також на питання про санкції проти Коломойського і Фірташа Зеленський порадив дивитися засідання РНБО щоп’ятниці. «Ви побачите ще багато всього», – заявив він.

Також, за його словами:

  • Закінчується епоха кума Путіна Віктора Медведчука, а от епоху бідності завершити найскладніше;
  • Зарплата в багатьох містах України наближається до тих, яку можуть отримувати українці у Польщі;
  • Закон про олігархів міститиме норму про заборону їх таємних зустрічей із представниками держави;
  • Ще за президентства Путіна можна завершити війну, інспіровану РФ;
  • Німеччина і Франція послабили свої позиції щодо РФ у питанні війни на Донбасі;
  • РФ триматиме Україну в напрузі через нарощування військового потенціалу біля  кордонів до вересня;
  • Спілкується із обвинуваченими у справі вбивства журналіста Шеремета і в разі доведення їх невинуватості готовий говорити про зміну міністра Авакова.

Читайте також: У Львові збережуть «Торфовище Білогорща». Тим хто, має там ділянку, запропонують іншу

Санкції проти «Північного потоку 2». 14 республіканців внесли у Сенат США законопроєкт про відновлення санкцій проти усіх учасників будівництва трубопроводу «Північний потік-2». Раніше  стало відомо, що Адміністрація президента США Джо Байдена хоче відмовитися від санкцій проти компанії-оператора «Північного потоку 2» – Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.  

Кредити – Ще одна концесійна дорогаЧерез проблеми із наповненням бюджету Львівська міська рада бере 22 мільйони євро кредитів. Учора підписано договір про запозичення із ЄБРР та із Європейський фондом сталого розвитку.

Читайте також: Львів шукатиме інвестора для будівництва канатної дороги на Високий замок

Держагентство автомобільних доріг України та турецька компанія ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» підписали Меморандум про підготовку пропозиції до державно-приватного партнерства у межах будівництва автомобільної дороги за маршрутом Стрий – Мукачево. Автобан буде проходити територіями Львівської та Закарпатської областей і слугуватиме альтернативою ділянці М-06 Київ – Чоп.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!