В Україні пропонують створювати парковки на дахах ТРЦ

2000 0
Винятком є будівлі дитсадків, шкіл та медзакладів із палатами.
Ілюстративне фото: remonto.biz

Ілюстративне фото: remonto.biz

Мінрегіон пропонує дозволити облаштовувати парковки на дахах ТРЦ та громадських будівель. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В історичному ареалі дозволили будувати лише підземні паркінги

«Ми проаналізували наявний закордонний досвід, що така альтернатива також можлива, наприклад, при проектуванні сучасних ТРЦ чи інших громадських закладів. Тому внесли відповідну зміну у ДБН, прописавши обов’язкові технічні вимоги та навантаження. Парковки на дахах є у багатьох ТЦ і ТРЦ в Італії, Франції та інших країнах Європи та світу. Наприклад, парковка на даху Galeria Krakowska у Кракові», – пише Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні дозволили будувати ліфт із підземного паркінгу до житлової частини будинку

Створювати парковки пропонують на дахах, які пристосовані для різного господарського використання. Винятком є соціальні заклади – дитячі садки, школи та корпуси медзакладів із палатами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!