В Україні пиво прирівняли до алкоголю. 5 змін до Закону

3601 0
У середу, 1 липня, набув чинності новий закон про регулювання продажів пива, яке тепер прирівнюється до інших алкогольних напоїв. Він має вплинути на продаж пива неповнолітнім, а також загалом на зменшення вживання алкоголю. Пропонуємо вам кілька змін, які торкнуться любителів цього напою та підприємців.
фото: polonia-consulting.com.ua, investigator.org.ua

фото: polonia-consulting.com.ua, investigator.org.ua

1. Якщо перед тим, до алкогольних належали ті напої, які одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2% , то тепер цю межу знизили до 0,5%.

2.  Згідно зі змінами до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обіг спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», пиво визначається як «насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій з вмістом етилового спирту від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203». Це все означає, що відтепер для продажу пива необхідна ліцензія. Вона надаватиметься терміном на один рік і підлягатиме обов’язковій реєстрації в органі Державної фіскальної служби України, а в сільській місцевості – органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі суб’єкта господарювання.

3.  Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8 тис. грн за кожний окремий, зазначений в ліцензії РРО (КОРО), що знаходиться у місці торгівлі. Вона стягується щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів.

4.  Ще однією суттєвою зміною буде те, що пиво заборонено продавати у кіосках, палатках, павільйонах для сезонного продажу товарів, тобто через дрібнороздрібну торговельну мережу.

5.  Для придбання пива обов’язковою умовою є повноліття і наявність паспорта. А реклама пива на телебаченні буде здійснюватись у спеціально відведені для цього години. Зміни торкнуться і зовнішньої реклами цього напою.

За матеріалами bbc.com, ukurier.gov.ua, virginity.media.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!