В Україні скасують Господарський кодекс: що буде натомість. Три факти

2691 0
Міністерство юстиції України ініціює скасування Господарського кодексу. Про це під час презентації ініціативи заявив заступник міністра юстиції з європейської інтеграції Сергій Пєтухов.
фото: portal.lviv.ua, counsel.at.ua

фото: portal.lviv.ua, counsel.at.ua

1. Сергій Пєтухов зазначив, що з одночасного прийняття в 2003 році Цивільного та Господарського кодексів почалися суперечки і неузгодженості в законодавстві, пов’язані з тим, що ці два кодекси мають зовсім різну ідеологію і розходяться між собою. “Господарський кодекс базується на перенесенні застарілих радянських норм і концепцій регулювання господарських або цивільних відносин у державі, в той час як Цивільний кодекс ґрунтується на європейський традиції”, – зазначив Пєтухов.

Читайте також: Що принесе українцям новий Трудовий кодекс: 5 нюансів

2. Він також озвучив план дій з ліквідації Господарського кодексу. “Міністерство юстиції сформує робочу групу, яка розробить концепцію реформи приватного права, і ми зробимо більш широке реформування, тому що і Цивільний кодекс повинен бути переглянутий в тій частині, в якій за 10 років він себе не виправдав”, – сказав Пєтухов.

Читайте також: В Україні зміниться методика оцінки майна: три нововведення

3. Він також зазначив, що концепція буде винесена на широке обговорення і після того, як буде знайдено консенсус щодо концепції, Мін’юст перейде до розробки конкретних норм, які повинні бути прийняті у зв’язку з відміною Господарського кодексу. “Ми готові обговорювати будь-які питання збереження, перенесення окремих інститутів регулювання, які є в Господарському кодексі. Але ми вважаємо, що не може бути збережений Господарський кодекс як окремий документ, тому що немає конкретного окремого предмета регулювання”, – підсумував Пєтухов.

Джерело: Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!