В Україні створили нове відомство з реформ: деталі

1747 0
Для прискорення змін у бюджетній, податковій та митній сферах в Україні створено нове відомство – Проектний офіс реформ. Про це повідомляє Урядовий портал.
фото: zoda.gov.ua

фото: zoda.gov.ua

Функціонуватиме Проектний офіс реформ при Міністерстві фінансів України, а очолить йго радник Міністра фінансів Яна Бугрімова.

Офіс буде функціонувати як підрозділ Міністерства фінансів. Його співробітники займуться розробкою пропозицій щодо реформ у сфері публічних фінансів, залученням експертів і координацією діяльності робочих груп

Проектний офіс реформ  координуватиме впровадження реформ у сфері державних фінансів, зокрема, в бюджетній, податковій, митній та інших сферах.

Серед головних завдань Проектного офісу буде:

  • розробка пропозицій щодо реформи сфери публічних фінансів
  • залучення експертів та координація діяльності робочих груп щодо реалізації реформ
  • проведення обговорень та моніторингу ходу і результатів реформ з органами державної влади, бізнесом та громадськістю
  • координація співробітництва Міністерства із радниками та експертами, що працюють в Україні в рамках проектів технічної допомоги.

«Головне завдання проектного офісу полягає у супроводі та координації процесу реформ, що впроваджує Мінфін, а також у наданні якісних консультацій щодо того, як ці зміни краще впроваджувати. Фактично ми створили стратегічний центр перетворень при Міністерстві, який забезпечить комплексну підтримку глибинних перетворень у державі», - зазначив з цього приводу Міністр фінансів Олександр Данилюк.

До складу Проектного офісу будуть залучені висококваліфіковані науковці й експерти у сфері економіки та фінансів, представники громадських організацій, а також представники державних органів та органів місцевого самоврядування.

Детальніше прочитати про нове відомство можна на сайті Міністерства фінансів України

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!