В Україні учасники АТО отримають спеціальні соціальні картки

3029 0
Соціальна картка учасника АТО «Українці-разом!», зокрема, надає власнику доступ до безкоштовного надання медичних послуг та юридичних консультацій..
фото: transkarpatia.net

фото: transkarpatia.net

Всеукраїнське об'єднання учасників АТО «Українці-разом!» спільно з представниками громадських організацій, бізнесом та державними органами підписали Меморандум про співпрацю, який збільшить допомогу учасникам бойових дій АТО та членам їх родин. Про це сказав голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці-разом!» Руслан Руденко під час прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

Він також повідомив, що учасники, які підписали Меморандум, співпрацюватимуть у сфері медичної і психологічної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО, підтримуватимуть соціальну картку учасника АТО «Українці-разом!»та програму психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни і учасників АТО тощо.

Використання картки дає право на:

безкоштовну правову підтримку та юридичні консультації;

безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;

психологічну підтримку;

знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;

освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх сімей.

Руденко пояснив, що у 2017 році планується збільшення кількості осіб, що отримають соціальну картку учасника АТО від Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці-разом!». «На 2017 рік ми плануємо забезпечити ще 100 тис. учасників бойових дій такими соціальними картками, об'єднавши зусилля з усіма разом», – сказав Руденко і додав, що вже на сьогодні власниками такої картки є 47 тис. 866 учасників бойових дій. 

Додамо, за ініціативою Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці-разом!» створено програму «Соціальна картка учасника АТО», яка дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей отримувати необхідну допомогу. На сьогодні це єдина всеукраїнська соціально-правова програма допомоги учасникам бойових дій, вона здійснюється за підтримки Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, соціально відповідального бізнесу.

Читайте також: У Львові затвердили розміри виплат для учасників АТО та їх дітей

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!