В Україні збанкрутував ще один банк

4091 0
Суд першої інстанції підтвердив законність віднесення банку «Юнісон» до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
фото: kordon.com.ua

фото: kordon.com.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва рішенням від 23 червня 2016 р. повністю відмовив одному з акціонерів ПАТ «Банк «Юнісон» в задоволенні позовних вимог про визнання протиправною постанови НБУ про віднесення «Юнісон» до категорії проблемних.

Таким чином, суд першої інстанції підтвердив правомірність дій Нацбанку на всіх етапах взаємодії з ВАТ «Банк «Юнісон» з питань приведення структури власності цього банку у відповідність до вимог прозорості.

Відповідно до закону у позивача є 10 днів з дня отримання копії судового рішення для оскарження цього рішення в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк «Юнісон» неплатоспроможним. Пізніше в «Юнісоні» заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення.

Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку «Юнісон» становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ,  – інформують finance.ua.

За підсумками 2015 р. кредитний портфель банку «Юнісон» склав 579,6 млн гривень, крім того, за підсумками 2015 р. банк сплатив понад 16,7 мільйона гривень до державного бюджету.

Відділення №1 банку «Юнісон»  у Львові розташовується за адресою вул. Банківська, 5.

Нагадаємо, нещодавно Національний банк України відніс «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!