Вандали розфарбували пам'ятку архітектури в центрі Львова

3121 0
Будинок перебуває у приватній власності.
фото василя гаврилишина

фото василя гаврилишина

Вандали у Львові зробили надписи на будинку в центрі міста. Про це повідомив користувач Гарячої лінії міста. Йдеться про будівлю на пл. Ринок, 32/вул. Шевській, 1, де нині розміщений театр пива «Правда» від «Холдингу емоцій «!Фест».

Як відповіли на звернення у Галицькій районній адміністрації, будинок перебуває у приватній власності, тому скерували лист (від 12.03.21 № 31-вих-18920) для того, аби вжити заходів. Про результат обіцяли повідомити до 12 квітня 2021 року.

Для довідки

Історична назва будівлі походить від прізвища власника ювеліра та годинникаря Абрагама Ціппера. Збудований у 1911-1912, пам'ятка архітектури (ох. №257-М). «Холдинг емоцій «!Фест» влаштував тут Театр пива «Правда» (2014) значно перебудувавши будівлю.

Будинок – пам’ятка архітектури і містобудування місцевого значення (рішення сесії Львівського облвиконкому №130 від 26.02.1980 р.). 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!