Весна у львівському Центрі міської історії: 5 подій місяця

2152 0
У перший місяць весни Центр міської історії підготував чимало цікавих івентів, серед яких презентація книжки, публічна лекція, робітня для студентів тощо. Пропонуємо ознайомитись із переліком подій і додати щось цікаве до планів на місяць

Усі події відбуваються у конференц-залі Центру (вул. Акад. Богомольця, 6), якщо не вказано інше приміщення.

1. Презентація книги «Польща – нарис історії»

9 березня о 18:00 ідбудеться презентація книжки «Польща – нарис історії» та розмова про складнощі, що постають перед істориками у написанні загальних праць та про те, якої історії Польщі потребує сучасний український читач і як писати історію України для поляків.

2. Робітня для студентів «Публічна історія сьогодні»

15 березня відбудуться заходи робітні для студентів «Публічна історія сьогодні: усні оповіді, локальна пам'ять і спільнота», учасники якої разом з дослідниками та практиками із публічної історії ознайомляться з популярними форматами поширення результатів історичних досліджень.

3. Міський семінар: Єврейські любителі мистецтва та їх приватні колекції

16 березня о 16:00 Доротея Варнек на Міському семінарі запрезентує своє дослідження про роль приватних колекціонерів у становленні перших єврейських музеїв у Центрально-Східній Європі на прикладі біографій Матіаса Берзона і Максимільяна Гольдштейна.

4. Роль жінок у мистецтві

17 березня о 18:00 Надія Плунгян прочитає лекцію, присвячену художниці Антоніні Софроновій, одній із членів московської групи графіків «Тринадцять», та розкаже про місце жінок в мистецьких об'єднаннях 1920-1930-х рр.

5. Публічна лекція: Іспанські образи воєнного Львова

24 березня о 18:30 відбудеться лекція Богдана Чуми «Іспанські образи воєнного Львова (1914–1918)». Дослідник запропонує подивитися на Львів очима європейців, які унаслідок Першої світової війни відкривали для себе раніше невідоме місто.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!