Від сьогодні проїзд у приміських автобусах на Львівщині подорожчає на 20%

2336 0
Від сьогодні, 8 липня, згідно із розпорядженням Львівської облдержадміністрації, вартість квитків у міжміських та приміських маршрутках зросте в середньому на 20-30%.

До того ж суму в 10% від вартості проїзду доведеться викласти за перевезення багажу, повідомляє Zik.

Відповідно до розпорядження, граничний тариф за 1 км проїзду становитиме 0,30 грн, але не менше 2,50 грн за поїздку. Вартість перевезення багажу становить 10% від вартості проїзду на маршруті.

Водії у свою чергу кажуть, що підвищення вартості за проїзд – необхідне, бо прибуток у них зараз нульовий.

«Я зростання ціни на проїзд цілком підтримую, бо подорожчала солярка. Зараз ми в мінусах, прибутку як такого у нас немає», – розповідає водій маршрутки «Радехів-Львів» п. Володимир.

Відтак вже сьогодні за кожен кілометр пасажирам доведеться платити на 30 копійок більше.

Нагадаємо, як повідомляло tvoemisto.tv, з ініціативи громадських активістів спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку ЛМР було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Згідно з наказом, до 30 червня 2014 року перевізники Львова повинні були встановити однотипні трафарети, навести чистоту в салоні, відремонтувати сидіння, двері, аварійні виходи, розмістити рекламу у відведених для цього місцях. Відтак, з 1 липня, активісти громадського руху «За якісний транспорт» почали перевіряти маршрутки Львова на дотримання цих норм.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!