Від сьогодні розпочинається офіційне висунення кандидатів на місцеві вибори

1534 0
Документи можна подати до 24 вересня включно.

Від сьогодні, 15 вересня, розпочинається офіційне висунення кандидатів у депутати обласних, районних, селищних рад, кандидатів на посаду голів ОТГ. Документи можна подати до 24 вересня включно.

Згідно календарного плану Центральної виборчої комісії з підготовки до виборів 25 жовтня, етап висування кандидатів від партій чи самовисуванців розпочинається за 40 днів та закінчується за 30 днів до дня голосування.

Зазначається, що виборчі комісії мають зареєструвати кандидатів чи відмовити їм у реєстрації не пізніше як на 5-й день із моменту отримання від них усіх документів.

Відомості про реєстрацію кандидатів мають бути оприлюднені до 2 жовтня.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

Початок передвиборної агітації розпочнеться наступного дня після офіційної реєстрації кандидата або політичної партії.

Нагадаємо, офіційно виборча кампанія з місцевих виборів стартувала 5 вересня. До 6 вересня політичні партії мали подати до ЦВК документи про участь у місцевих виборах.

До 5 жовтня триватиме прийом звернень про відмову від балотування політичних партій або кандидатів. А до 7 жовтня має бути затверджений текст виборчого бюлетеня.

До 9 жовтня мають бути створені дільничні виборчі комісії, що до 13 жовтня передадуть до звичайних виборчих дільниць попередній список виборців для подальшого виготовлення іменних запрошень на вибори.

Запрошення на вибори виборці знайдуть у поштових скриньках до 15 жовтня, а до 19 жовтня відбуватиметься уточнення попередніх списків виборців. Уточнені списки мають бути на виборчих дільницях до 22 жовтня.

Читайте також: Кандидати на голову Львівської ОТГ. Перелік

До 20:00 23 жовтня є можливість оформити документ для права голосування за місцем перебування. Саме голосування триватиме з 8:00 до 20:00 25 жовтня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!