«ЄС» у Львові звинуватила Fama у порушенні. В агенції кажуть, що таким чином залучають читачів

3740 0
«Зрозуміло, що ініціатива може бути пов’язана з одним з кандидатів, але порушення законодавства там немає», прокоментували у Громадянській мережі ОПОРА.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

«Європейська солідарність» у Львові звернулась з заявою до поліції, в якій звинуватила соціологічну агенцію Fama у бажанні вплинути на виборця в день голосування. Натомість у самій агенції стверджують, що проводять акцію, щоб залучити читачів і не підтримують жодного з кандидатів.

Зокрема, Fama розігрує 5 сертифікатів на суму 500 грн для реалізації у мережі одного з супермаркетів, як вказується в оголошенні на сайті «серед тих, хто відповідально проголосував на виборах міського голови Львова».

Керівник секретаріату Львівської територіальної організації «Європейської солідарності» Віталій Корецький у своїй заяві у поліцію вважає такий розіграш порушенням. «Загальновідомо, що так звану соціологічну агенцію Fama безпосередньо пов’язують з чинним міським головою Львова, що є кандидатом на посаду голови Львівської ОТГ», – вказується у заяві.

Скріншот з сайту «Європейської солідарності»

У «ЄС» вважають, що подібні дії зі сторони соціологічної агенції Fama мають на меті вплинути на виборця в день голосування.

Тому вимагають притягнути винних до відповідальності, а також нагадують, що уже зверталися до правоохоронних органів щодо акції «Качни дільницю».

Читайте також: Як проходить голосування у львівських лікарнях, де перебувають хворі на Covid-19

Натомість агенція Fama у своїй офіційній заяві наполягає, що проводила конкурс добровільно «серед всіх учасників екзит-полу у маркетингових цілях для залучення читачів». Також стверджує, що не підтримує жодного з кандидатів. «Екзит-пол проводиться серед тих, хто вже проголосував, поза межами дільниць і ніяким чином не впливає на волевиявлення виборців», – зазначають соціологи.

Скріншот з Фейсбук-сторінки Fama

 

Координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області Тарас Радь у коментарі Tvoemisto.tv заявив, що в ініціативі агенції Fama немає натяків на одного з кандидатів, тому це не є порушенням.

«Зрозуміло, що ініціатива може бути повязана з одним з кандидатів, але порушення законодавства там немає. Так само, як це було в акції «Качни дільницю», – каже він.

За його словами, є запитання до розіграшу агенцією Fama сертифікатів на 500 грн і це могло провокувати тих, хто це вважає порушенням. «Якщо би без грошей, то до ініціативи було б менше питань», – додав він.

Нагадаємо, що сьогодні відбувається другий тур виборів на посаду голови Львівської ОТГ. Виборчі дільниці працюють з 08.00 до 20.00. Загалом у Львові є 571 705 виборців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!