Від сьогодні водії платитимуть більше за кермування напідпитку

1857 0
В Україні набув чинності закон про підвищення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння. Закон напередодні, 26 липня, опублікували в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».
фото: mk.depo.ua

фото: mk.depo.ua

Відтепер нетверезих водіїв каратимуть штрафом 10 200 грн і позбавленням водійських прав на рік. Під дію закону потрапляють особи, які керують транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

За повторні порушення передбачені покарання: 20 400 грн і 40 800 грн за другу й третю спробу сісти п'яним за кермо. При цьому права відбиратимуть на 3 роки і на 10 років відповідно.

Читайте також: У Львові хочуть відновити витверезники

Додамо, Верховна Рада ухвалила цей законопроект 7 липня. 25 липня президент Петро Порошенко схвалив його.

Нагадаємо, станом на 8 липня за водіння у нетверезому стані львівська патрульна поліція склала 1707 протоколів. Про це Tvoemisto.tv повідомив старший інспектор відділу прес-служби патрульної поліції м. Львова Вадим Ртіщев.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!