Власників вежі в Стрийському парку оштрафують на 170 тисяч гривень за самовільний димар та прибудову

15042 0
Власники компанії пов’язані з «Аферою століття».
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Власників будівлі вежі в Стрийському парку, що на вул. Франка, 160, оштрафують на 170 тисяч гривень за самовільний димар та прибудову. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 13 травня, під час засідання адмінкомісії ЛМР.

Власницею приміщення є ТзОВ «Вежа», керівницею якого вказана Ірина Малькова, а серед засновників – Ірина Сандул, Оксана Філянська, Олег Гоцько. Восени 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження, арештували 24 приміщення, а у ратуші провели обшуки. Цю аферу у ЗМІ назвали «Аферою століття». Низку приміщень вдалось повернути у власність міста. 

Зважаючи на це, члени комісії наклали максимальний штраф на юридичну особу – 170 тисяч. У цьому приміщенні вже кілька років працює ресторан «Вежа». Як розповів Tvoemisto.tv його представник, власники ресторану вклали багато коштів, аби відновити фасад та внутрішні елементи вежі.

«Суть статусу пам'ятки архітектури в захисті будівлі, але я вважаю дивним ситуацію, коли 20 років вежа стоїть закинута, без вікон і з дирявим дахом, ставши ще одним місцем в Стрийському парку, де за горою сміття можна помітити тінь цих будівель 100 років тому», – розповів він.

Після п’яти місяців ремонту управління охорони історичного середовища висунуло зауваження щодо пластикових вікон та прибудови панорамного ліфта.

«Вважаю неправильні рішення людей, яких ти утримуєш своїми податками, як власними так, і твого невеликого бізнесу, вимагають критики або оскарження, а не виконання. Особливо в такий складний час для країни, міста і ресторанного бізнесу, який це місто довго годував, в прямому і переносному значенні», – додають у ресторані.

Додамо, що вежу в Стрийському парку збудували у 1894 році до Галицької Крайової виставки. Вона слугувала водонапірною вежею. Вежу збудували висотою у 18 метрів, а на вершині встановили водозбірник на 60 000 л.

У 1976 році вежу переобладнали і у котлі для води відкрили кафе. На середньому поверсі були туалети, на верхньому – бар, а на інших поверхах містилися столики з телевізорами. Всього було 7 поверхів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!