Вода ще не зійшла. Як постраждала Львівщина від сильних злив

2814 0
З 2015 року з державного бюджету не виділили жодної копійки на посилення інфраструктури протипаводкового захисту, каже голова ЛОДА.
Фото: ДСНС Львівщини

Фото: ДСНС Львівщини

Унаслідок сильних злив на Львівщині постраждали три райони – Стрийський, Жидачівський і Старосамбірський.

Читайте також: Негода зруйнувала понад 100 і пошкодила понад 300 кілометрів доріг у Карпатах

Там, за словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, на території цих районів підтоплено 110 житлових будинків, 168 присадибних ділянок, два продуктові магазини, одну недіючу школу, один ветеринарний пункт, один клуб-бібліотеку, 111 господарських споруд, чотири ділянки доріг, одну ділянку дороги пошкоджено, а також підтоплено 114 га сільськогосподарських угідь та 150 криниць.

«Поки вода не зійшла, важко повністю оцінити наслідки негоди, яка завдала збитків не лише житловим будівлям та сільськогосподарським угіддям, але й інфраструктурі», – зазначив голова ЛОДА.

Львівська ОДА спільно з ДСНС, РДА та органами місцевого самоврядування забезпечили евакуацію населення, поставку води, продуктів харчування та медикаментів. Служби вживають заходи із посилення об'єктів протипаводкового захисту.

Читайте також: Уряд розробить план ліквідації наслідків негоди у Західній Україні

Завтра, каже Максим Козицький, уряд розгляне питання щодо виділення коштів для відшкодування збитків завданих стихією.

Фото ДСНС Львівщини

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!