Львівщину засипало снігом та поляки розблокували «Медику – Шегині». Підсумки доби

769 0
Нині 8 січня та 684 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз 7 січня о 09:55, відбій – о 11:04. Фіксувався зліт МіГ-31К з аеродрому «Моздок». Другий – 8 січня о 06:21. Є загроза ракетного удару з території Каспійського моря. Попередньо вилетіли 10 бортів Ту-95МС з аеродрому «oленья» (мурманська область). Та – «Кинджалами» з МіГ-31К. Зафіксували зліт 7 МІГ-31К з території poсiї.

Акцент дня: Через негоду на Львівщині запрацювали 10 мобільних Пунктів Незламності. Адреси. У них можна загрітися, зарядити мобільний, випити чогось теплого.

Читайте також: Уночі на Львівщині через негоду застряг міжнародний автобус з пасажирами. Під час обігріву салону автобуса, аби пасажири не змерзли, закінчилося пальне. Патрульні поліції Львівської області відвезли водія на заправну станцію. Невдовзі приїхали рятувальники та допомогли витягнути зі снігової пастки автобус.

Та: Львівщину засипало снігом. Де водіям перечекати негоду. Місця відстою розташовані на трасах Київ-Чоп, Східний підʼїзд до Львова, Тернопіль-Львів-Рава-Руська, Львів-Краковець, Західний обʼїзд Львова, Львів-Шегині, Стрий-Умань, Дніпро-Ізарине, Мукачеве-Івано-Франківськ-Львів, Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці, Львів-Самбір-Ужгород, Львів-Радехів-Луцьк, Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква.

Ситуація на фронті: Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували відбір сімей загиблих російських військових, присутніх на різдвяній зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним, відзначивши, що такі відбори є стандартною практикою Кремля.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 35 бойових зіткнень. Українська авіація завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 2 склади боєприпасів та 2 артилерійські засоби противника.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 8 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Всі ворожі дрони знищено.

Також силами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Як військові львівської бригади відзначили Богоявлення. Фото. Після спільної короткої молитви воїни повернулися до своєї щоденної місії.

Ключові події:

1. Поляки відновили рух у пункті пропуску «Медика – Шегині». Пропуск вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну відбувається у звичайному режимі.

Читайте також: Які вулиці Львова тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Частково перекриті чотири вулиці;

2. У Львові відмовили у будівництві ЖК біля Сихівської дерев’яної церкви. Біля вулиці Садибної проходить залізнична колія. Також тут є важлива пам’ятка – дерев’яна церква.

Читайте також: У яких львівських школах функціонують басейни. Перелік. Упродовж 2024 року діятиме програма початкового навчання дітей з плавання;

3. У Києві розпочало роботу безкоштовне таксі. Хто може користуватися. Його можуть замовити ветерани та ветеранки з важкими травмами.

Читайте також: Де у Львові можна здати батарейки і лампи. Графік екобуса у січні. Відходи збирають безкоштовно та у безпечній тарі;

4. Акторка «Кварталу», яка зіграла мешканку Скадовська, приїде з виступом до Львова. Станом на 7 січня більшість квитків продані.

Читайте також: Львів’ян запрошують на благодійний ярмарок Домівки врятованих тварин. Усі виручені кошти направлять на потреби притулку;

5. У центрі Львові відбувся фестиваль українського зимового фольклору. Фото. Учасники колядували, віншували, водили вертепи, Маланку, Козу та прославляли новонародженого Ісуса.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!