«Ми підкорюємо себе, а не гори». Перша українська жіноча експедиція зійшла на вулкани Еквадору

1434 0
До сходження дівчата готувались 9 місяців і світова пандемія не зашкодила їхнім планам.
Фото: Фейсбук сторінка Перша українська жіноча експедиція  The first UA women’s expedition

Фото: Фейсбук сторінка Перша українська жіноча експедиція The first UA women’s expedition

Перша українська жіноча експедиція піднялася на найвищі вулкани Еквадору. Як відбулось сходження, як готувались до нього, з якою метою долали тисячі кілометрів гір Tvoemisto.tv розповіла учасниця експедиції, HR-ка Української академії лідерства Анна Олексин, родом зі Стрия Львівської області.

Шістьом пластункам із куреня «Бунтарки», а також менторкам експедиції Оксані Літинській та Юлі Зі вдалось зійти на вершини трьох найбільших вулканів Еквадору: Котопаксі (5911 м), Руку Пічінча (4696 м) і Фуя Фуя (4275 м). Сходженню на ще дві – Каямбе (5790 м) та Чімборасо (6268 м), завадили сильний вітер, електричний шторм та гірська хвороба. 

Читайте також: Ми підкорюємо не гори, а свої амбіції. Як львів'янка зійшла на Еверест

Щоб податись у такі далекі гори команда із десяти дівчат готувалась 9 місяців. Вони тренувались, продумували логістику. Аби випробувати себе в команді, та «відчути висоту» у серпні дівчата здійснили сходження на Арарат.

«Ми готувалися до цього проєкту 9 місяців, з березня. Це були і спортивні заняття, фізична підготовка потрібна. Також продумували логістику, брендинг. Нас у команді – десятеро. В Еквадор полетіли восьмеро, двоє допомагали, але з нами полетіти не вдалося. Я родом зі Стрия, хтось з Франківська, Миколаєва», – розповідає Анна Олексин.

Читайте також: «Бунтарки» на вулкані. як готується до сходження перша українська жіноча

В цій експедиції, яка тривала три тижні, дівчата запланували сходження на п’ять вулканів Еквадору.

«Найуспішніше сходження вдалось на вершину Котопаксі. Ще на дві погода нам не дозволила піднятись. На шляху до вершини Каямбе (5790м), змушені були розвернутись на висоті 5100, щодо Чимборасо (6268 м), то ми піднялись на висоту 5 500 і розуміли що погана погода, сніг, вітер, комусь було зле від гірської хвороби, доводилось спускатись», – розповідає альпіністка.

На одній з вершин дівчата втрапили в електричний шторм. Анна каже, що таке явище доволі рідкісне. «Ми таке вперше бачили, наелектризовується повітря, утворюються електричні заряди. Нам крикнув місцевий гід, щоби ми спускалися», – пригадує Анна Олексин.

Та все ж перша українська жіноча експедиція зійшла на вершини трьох вулканів Еквадору: Котопаксі, Руку Пічінча і Фуя Фуя. Усе заради того, щоби надихнути інших робити речі на межі своїх можливостей, та вправно шукати ресурси для втілдення своїх мрій.

Не варто говорити про підкорення гір, каже альпіністка, бо гори неможливо підкорити.

«Ми підкорюємо себе, свої страхи, якісь свої обмеження, але не гори. Ми затіяли це сходження аби надихнути людей пробувати речі на межі своїх можливостей. Це перша українська жіноча експедиція. Тому це сходження також про жіноче лідерство, про жіночу команду. Ми показуємо що жіноча команда можу бети ефективною, досягати класних результатів», – додає Анна Олексин.

Нині дівчата «структурують» свій досвід, аби незабаром про усе детально розповісти в онлайн презентації. Вони повернулись додому 4 січня. Поки майбутніх планів не розголошують, але, кажуть, що вже є ідеї для майбутніх звершень. 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало про те, як дівчата готувались до екседиції, прочитати можна тут.

Вікторія Савіцька

Фото із Фейсбук сторінки Першої української жіночої експедиції The first UA women’s expedition



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!