Загадковий і прекрасний: курси онлайн з вивчення космосу

4585 0
Більшість з нас в дитинстві обожнювали зорі та космос. Дехто, навіть мріяв стати космонавтом. Сучасна наука не стоїть на місці й вивчення космосу, планет сонячної системи та астрономії стало пріоритетним завданням для науковців цілого світу. Пропонуємо перелік безкоштовних онлайн-курсів, які втамують жагу до пізнання космосу.
фото: dzhemini-1bal.livejournal.com, lifetips.org.ua, shkola.ua

фото: dzhemini-1bal.livejournal.com, lifetips.org.ua, shkola.ua

Greatest Unsolved Mysteries of the Universe (EdX) - езважаючи на розвиток науки, космос ховає ще багато таємниць. Цей курс познайомить вас з найбільшими таємницями сучасної астрофізики. Чому стався Великий вибух? З якої матерії складається космос? Чи є життя в космосі? Як формуються планети, куди зникли найперші зірки і чому чорні діри продовжують розширюватися?

Мова викладання: англійська

Тривалість курсу: 9 тижнів

Super-Earths And Life  (EdX) - курс Гарвардскього університету про можливість існування інопланетного життя, дослідження планет схожих на Землю за межами Сонячної системи та пошуки життя на цих планетах

Мова викладання: англійська

Тривалість курсу: 6 тижнів

The Science of the Solar System (coursera) -  курс про Сонячну систему від Каліфорнійського технологічного інституту. Дозволить дізнатись, що знає сучасна наука щодо води на Марсі, зрозуміти, що знаходиться в середині газових гігантів та відкрити для себе таємничий світ малих планет.

Мова викладання: англійська

Тривалість курсу: 9 тижнів

Astrophysics: The Violent Universe (edX) – навчання охоплює лекції про чорні діри, нейтронні зорі та наднові. Дізнайтеся про ці та багато інших загадкових об’єктів нашого Всесвіту!

Мова викладання: англійська

Тривалість курсу: 9 тижнів

Moons (futurelearn) – курс розрахований на тих, хто прагне дізнатись про різноманітний та вражаючий світ супутників планет Сонячної системи. Цікаво, що на декотрих з них може існувати примітивне життя.

Мова викладання: англійська

Тривалість курсу: 8 тижнів

Introduction to Astronomy (coursera) – курс охоплює базові знання про астрономію. Охочі вивчатимуть Сонячну систему, Молочний шлях,Чорні діри та супернову. На завершення курсу відбудеться лекція-дискусія про те, що сучасні науковці знають про Всесвіт загалом.

Мова викладання: англійська

За інформацією: prometheus


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!