Як провести дощові травневі вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3985 0
Якщо з пікніком на природі не склалось, можна сходити на концерт, лекцію чи виставу.
Фото Ольги Гуцол

Фото Ольги Гуцол

Синоптики напрогнозували дощові 30 квітня і 1 травня, але погода – не причина проводити вихідні удома. Твоє місто пропонує перелік заходів, що допоможуть не засумувати.

Вівторок, 30 квітня

Львів'янки в науці

Соломія Трильовська розповість не просто про долі жінок, які пробивалися через юридичні та суспільні заборони на освіту. Всі вони обпечені тоталітарною історією ХХ століття. Хтось не вижив, а хтось залишився травмованим на все життя. Ці історії – добра нагода цими непростими днями ще раз подумати про страшний досвід попередніх поколінь.

Подія запланована на 19:00 на просп. Шевченка, 9. Вартість – 200 грн, у які входить почастунок від господарів локації – «Горіхового дому». Попередня реєстрація – за посиланням.

Гаївки у вишиванках

Аніматори ВІО запрошують дітей та молодь (6-13 років) на урочисті, святкові та веселі гаївки, які відбудуться біля церкви свв. Володимира і Ольги (вул. Симоненка, 5) з 14:00 по 17:00. Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами: 067-131-05-75 (Юля), 093-858-45-97 (Дарій).

Французька Весна

Вечірка запланована у клубі FestRepublic на вулиці Старознесенській, 24. Початок запланований на 20:30, квитки можна придбати за посиланням.

Lviv Jazz Day

30 квітня – всесвітній день джазу. З цієї нагоди у Львівській філармонії за сприяння Львівської міської ради та ЛНМА ім. Лисенка відбудеться грандіозний концерт найкращих джазменів України та з-за кордону: Ігор Гнидин, Віктор Павелко, Андрій Кохан, Ігор Закус, Юрій Середін, Lviv Jаzz Orchestra під керівництвом Сергія Рудея, а також особлива гостя – Laura Marti.

Початок запланований на 19:00 у філармонії на вулиці Чайковського, 7. Квитки можна придбати за посиланням.

Вистава «Dogs»

Історія про вільних собак, головні герої якої – безпритульні собаки. Вони постійно голодні, не мають даху над головою... Єдине, що в них є, – це Яр, де вони живуть у зграї чи поодинці. У Яру, як і в зграї, є свої правила, свої щоденні клопоти та завдання. Собакам бува нелегко роздобути собі їжу, але трапляються і дуже цікаві заняття: хтось полюбляє бавитися, хтось – згадувати своє попереднє життя, інші милуються місяцем, нишпорять, вчаться читати по-людськи чи поводитися як людина. Усіх цих собак об’єднує гордість, яка не дозволяє їм жалітися і скиглити, бо кожен з них – вільний, вони «народжуються і вмирають так легко».

Вистава запланована на 12:00 в Першому театрі на вулиці Гнатюка, 11. Квитки можна придбати за посиланням.

Orpheus UA

Orpheus UA – це драматична історія про травму та фантомний біль, що межує між персональним (індивідуальним) та національним (колективним) і ця історія розказана універсальною мовою людства – музикою. Пошуки звучання балансують від експериментальної електроніки до етнічних мотивів, від танцювальних бітів до сучасної опери. Живе виконання музичних композицій доповнюється перформативними акціями та відео артом.

Подія запланована на 20:00 у Lem Station на вулиці Вітовського, 57. Квитки можна придбати за посиланням.

Середа, 1 травня

Венера у хутрі | Ukrainian Live

Тільки найсучасніша, драйвова та емоційна українська музика без жодних стереотипів. Валентин Сильвестров, Богдана Фроляк, Максим Шалигін, Святослав Луньов, Олег Безбородько – з більшістю композиторів можна сьогодні привітатися за руку. Вони живуть і творять тут і зараз. Їхня музика про нас і для нас. Вона легка для сприйняття та незабутня за враженнями. Це як саундтреки з улюблених фільмів, але ще краще.

Початок запланований на 19:00 в Будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8). Квитки можна придбати за посиланням.

Романтична органна музика

Орган може звучати урочисто і святково, проникливо і сакрально, ніжно і романтично. Органістка Олена Мацелюх продемонструє усі можливості органа та подарує неповторні емоції, виконавши твори Крістофера Пардіні, Леона Боельмана, Ференца Ліста, Жана Алена та ін.

Початок запланований на 21:00 в Будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8). Квитки можна придбати за посиланням.

Mind Game в Малевичі

Початок гри запланований на 19:30 у клубі Malevich на просп. Чорновола, 2. Вартість участі – 75 грн з особи. Реєстрація – за посиланням. Учасники гри зможуть залишитись на вечірку Mind Game Party безкоштовно.

TWO 'N' FOUR

Початок концерту запланований на 20:00 у «Дзизі»  на вул. Вірменській, 35. Вокал – Юлія Видовська, гітара – Олексій Жданов, контрабас – Ігор Лапка, барабани – Богдан Мукомела.

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!