Як смартфони та планшети впливають на сон дітей. Дослідження

3697 1
Дослідники з кафедри дитячої медицини лікарні Евеліна (Лондон) вивчили спектр світла, що випромінюється планшетами, телефонами та електронними книгами, і проаналізували його вплив на сон малюків.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

Згідно з отриманими в ході дослідження даних, нові моделі пристроїв мають більш контрастні, яскраві і великі по площі екрани, які випромінюють насичене синє світло.

Деякі довжини хвиль світла (наприклад, синьо-зеленого відтінку) можуть порушити обмін мелатоніну, який починає вироблятися з настанням темряви і допомагає заснути.

Читайте також: Що їдять відмінники: топ-10 продуктів для мозку дитини

На думку фахівців, яскраві екрани відмінно підходять для світлого часу доби, але не варто зловживати ними в нічний час: використання смартфонів і планшетів здатне зрушити час засинання на годину.

Вчені відзначають, що дорослі і діти можуть уникнути подібного ефекту, встановивши на смартфон спеціальний додаток, який фільтрує спектр випромінюваного екраном світла. Крім цього, вони рекомендують перемикати гаджети в "сплячий режим".

Джерело: УНІАН

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
27 Листопада, 2015 13:22
Ігор Ось ще одна цікава стаття про плюси і мінуси гаджетів [***]://starylev.com.ua/club/article/dity-v-sviti-gadzhetiv. Врешті все залежить від того, як їх використовувати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!