Як стати присяжним у Львові?

3648 1
Львівська міська рада формує списки присяжних районних судів. Для цього можуть зголоситися всі охочі, що відповідають певним критеріям, а також володіють державною мовою.
Фото: rivnepost.rv.ua

Фото: rivnepost.rv.ua

Як інформує прес-служба Львівської міськради, статтею 59 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

Не підлягають включенню до списків присяжних громадяни:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3) які мають не зняту чи не погашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, адвокати, нотаріуси;

5) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

6) особи, які не володіють державною мовою.

Відтак, громадяни, які бажають бути включеними до списку присяжних, до 18 вересня 2014 року повинні звернутися в Львівську міську раду (пл. Ринок, каб. 343, тел. 297-58-23) з копією паспорта, трудової книжки, довідкою з місця роботи, пенсійного посвідчення.

Довідка:

Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, суд присяжних може розглядати справу суду першої інстанції, якщо за вчинення злочину, в якому обвинувачується підсудний, передбачено покарання у вигляді довічного ув'язнення, і сам обвинувачений подав клопотання про розгляд його справи судом присяжних. До складу такого суду входять два професійні судді і троє присяжних.Призначення присяжних здійснює автоматизована система розподілу судових справ — як і суддів. Тобто комп’ютер обирає в довільному порядку.


Читайте також:
29 Вересня, 2018 22:38
Serg Львів ...Корупція та блат з призначеннями присяжних, - змова в Львівській міській раді та судах…
[***] Лєсной - бувший голова Сихівського райсуду м. Льова - вже вигнали. [***]s://varianty.[***]/55919-suddiu-sykhivskoho-raionnoho-sudu-vidpravyly-u-vidstavku) давав вказівки чиновникам та депутатам ЛМР, кого в присяжні вибрати, а кого виключати зі списків, в ЛМР на замовлення все перегаласували.... там потрібні ручні, покірні та улесливі присяжні, щоб заглядали в рот суддям з слідчими та пґокурворами ... спочатку вибрали, а потім викинули без будь яких пояснень, бо тим суддям робила відводи по справах і має власну думку ... так і не відповіли по суті заяви від 11.09.2018р. ... [***]s://ibb.co/k1LSXU
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!