Як стерилізують інструменти у львівських клініках?

3866 0
Відомо, що в українських медичних закладах годі шукати стерильності. Рівень медичної безпеки, застарілі методи лікування та малокваліфіковане застосування ліків. Потрапляючи до лікарні, пацієнти ризикують своїм здоров’ям. Причиною цього є порушення європейських стандартів стерильності, тобто належної гігієни. ®

Які загрози? За словами медиків, щоб не наражати пацієнтів на небезпеку, приміщення та медичні інструменти повинні бути ретельно знезаражені та стерилізовані. Найбільшу небезпеку несуть СНІД, гепатит С і туберкульоз. Ці хвороби значно ближче, ніж ми вважаємо, оскільки їхні збудники – надзвичайно стійкі.

«Аби уникнути загрози, всі медичні інструменти слід дезінфікувати. Після цього  необхідно скористатися спеціальним пристроєм – автоклавом, який знезаражує приладдя під високим тиском температури», – розповідає Тетяна Бойчук, головна медсестра Медичного центру Medicover.

Світові стандарти передбачають стовідсоткове знезараження, чого немає в українських лікарнях, де досі використовують «старі­добрі» методи гігієни. Наприклад, приміщення, де перебувають хворі, досі обробляють хлорними розчинами. Нині цього недостатньо. За наявності величезної кількості хімічних речовин небезпечні збудники стали значно стійкішими та витривалішими, ніж десятки років тому.

Хвороби «з лікарні»:    

- золотистий стафілокок;

- стрептокок;

- гепатит С;

- вірусні та кишкові інфекції;

- грип;

- туберкульоз;

- СНІД;

- різноманітні грибки;

- цистит.

Як вберегтися? У львівському Медичному цетрі Medicover вже доволі довгий час діють сучасні методи стерилізації. Тут ретельно стежать за виконанням санітарно-гігієнічних норм. А медичні послуги відповідають кращим світовим стандартам.

«Усі матеріали, що використовуються у нашій клініці – сертифіковані. Їх закупівля відбувається офіційно у провідних фірм-виробників із Німеччини, США, Франції. У клініці ведеться суворий контроль за термінами та умовами зберігання кожного матеріалу. Кожного року ми проходимо ресертифікацію, коли іноземні спеціалісти перевіряють санітарно-гігієнічні умови нашої клініки на відповідність стандарту ISO 9001:2008», - каже Тетяна Бойчук.

За словами головної медсестри, кожен робочий кабінет Medicover обладнаний спеціальними диспенсерами для миття рук. Такі механізми унеможливлюють передачу мікробів через використання миючих засобів. Також у медичному центрі використуються лише паперові одноразові рушники. Цим ми дотримуємось вимог Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я.

Медичний центр Medicover має дві стерилізаційні кімнати, призначені для дезінфікування медичного інструментарію, його стерилізації. Тут використовують найсучасніші автоклави – спеціальні пристрої для стерилізації медичного обладнання. Усі інструменти запаковані у спеціальні герметичні одноразові пакети. Натомість, такою практикою стерилізації не користуються в українських державних клініках.

«Щоб уникнути заражень наших пацієнтів безпосередньо у приміщенні клініки, ми «стерилізуємо повітря». При будівництві медичного центру було встановлено спеціальну вентиляційну систему, фільтри якої не дозволяють проникати не лише пилу, а й найдрібнішим мікробам та вірусним інфекціям». Що є інновацією. І запорукою безпеки для кожного нашого пацієнту.

На запитання «Як вберегтися?» Тетяна Бойчук відповіла, що, згідно з законом, кожен з нас має право знати, яким чином проводять дезінфекцію у медичному закладі. Якщо є порушення – слід звертатися до керівництва медзакладів. Однак накраще обирати ті клініки, які гарантують безпеку своїм пацієнтам.

Медичний центр Medicover розташований за адресою: Львів, вул. Антоновича, 102 (заїзд із вул. Героїв УПА, 75); тел. 093 911 03 03.

Детальніше читайте на сайті Медичного центру: medicover.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!