Як у Львові змагаються найсильніші пожежники-рятувальники України. Фото

3428 0
Змагання проводяться, аби вшанувати пам’ять начальника Головного управління ДСНС Львівщини генерала Сергія Дмитровського.
фото: ДСНС Львівщини

фото: ДСНС Львівщини

На вихідних, 22-23 червня, у Львові тривають всеукраїнські змагання – «Найсильніший пожежний-рятувальник. Кубок Львова 2019», що присвячені пам'яті начальника Головного управління ДСНС Львівщини генерала Сергія Дмитровського. Про це повідомляється на офіційній сторінці управління у Facebook.

Львів — це третє, після Києва та Дніпра, українське місто, де визначаються найсильніші, найспритніші та найвитриваліші рятувальники і рятувальниці за міжнародним форматом «Firefighter Combat Challenge». Змагання відбуваються на площі біля Оперного театру.

Цьогоріч на участь у змаганнях подали заявки 29 команд, а це близько двох сотень учасників. Вхід вільний. Для дітей працює смуга перешкод, де вони зможуть випробувати власні сили та повторити вправи, які виконують вогнеборці.

Читайте також: Львів'ян запрошують на святкування Олімпійського дня. Програма

Згідно з програмою змагань, рятувальники виконують вправи на швидкість:

  • підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик 4-го поверху навчальної вежі та підйом рукавних скаток;
  • силовий тренажер, де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кг;
  • заливка мішені влучним “пострілом” з пожежного рукава;
  • вакуація потерпілого 80-ти кілограмового манекену на відстань 30 метрів.
     

Змагання «Firefighter Combat Challenge» започаткували у США в 1974 році в якості пілотного проекту з визначення рівня фізичної придатності претендента на здобуття професії пожежного. Невдовзі вони отримало популярність серед вогнеборців з різних країн світу та у 1992 році стали називатися міжнародними, а його учасники вважали за честь взяти у них участь. Такі вправи розвивають у бійців пожежної охорони не лише фізичну силу, витривалість та швидкість, але й навчають оперативно зорієнтуватися на місці виникнення будь-якої надзвичайної пригоди та прийняти вірне рішення в екстремальній.

Фото  ДСНС Львівщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!