Як виглядає площа св. Юра у Львові з пам'ятником Шептицькому. 10 фото

10085 0
У суботу, 25 липня, на площі Святого Юра у Львові встановили пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому. Участь в урочистій церемонії освячення взяв також Президент України Петро Порошенко та його дружина. Реконструкція площі св. Юра ще триває. Пропонуємо вам 10 фото про те, як нині виглядає площа перед собором.

Пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому запроектований на гранітному стилобаті і орієнтований на південний схід. Статуя пам'ятника (бронзове литво) – висотою 3,6 м, загальна висота композиції з базисною частиною в камені – до 5,8 м, стилобат пам'ятника – включення елементів граніту полірованого, коричнево-охристого відтінків, замощення площі, алей – комбіноване: природній камінь, плити ФЕМ сіро-охристі, коричневі відтінки.

Читайте також: У Львові встановили пам'ятник Шептицькому

Пам’ятник споруджено коштом УГКЦ, видатки на реконструкцію (відновлення) площі святого Юра зі спорудженням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові, передбачені у бюджеті міста Львова, становлять 30 млн грн. 

Фото: anderver.livejournal.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!