Які медичні інформаційні системи обрали львівські медзаклади. Перелік

7654 0
Більшість медичних установ Львова підключились до eHealh через систему «Хелсі».
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Львівські медичні заклади, лікарі яких підписали вже підписали понад 23 тисячі декларацій із пацієнтами, визначились із медичними інформаційними системами, через які підключилися до системи електронного здоров’я eHealth.

Наприкінці березня виконком ЛМР оголосив конкурс на впровадження електронної медицини. В результаті конкурсна комісія обрала дві медичні інформаційні системи, які рекомендувала для підключення у медичних закладах Львова.

«Конкурсна комісія рекомендувала закладам охорони здоров’я обрати медичну інформаційну систему «Доктор Елекс» (м. Львів) або ТзОВ «Хелсі» (м. Київ). Рішення носило рекомендаційний характер, оскільки кожен медзаклад  має право самостійно обирати МІС. У результаті більшість медзакладів Львова обрали «Хелсі» і одна установа обрала «Доктор Елекс», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv головний медик Львова Володимир Зуб.

Нагадаємо, МОЗ рекомендувало вісім медичних інформаційних системякі безкоштовно надають доступ до єдиної системи E-health. 

Довідка

Helsi — це перевірена та повнофункціональна система для керування медичним закладом. Функціонал системи розроблений та адаптований з урахуванням специфіки роботи та вимог МОЗ, та є безкоштовним для державних установ.

Доктор Елекс — найпоширеніша в Україні медична система, що з 2005 року працює в державних та приватних закладах Києва, Вінниці, Львова, Маріуполя та інших міст. Сьогодні в ній ведуть електронні картки більш ніж 5 млн. пацієнтів. Система забезпечує автоматизацію всіх ключових процесів установи — від ведення електронної історії хвороби, до формування управлінської звітності та документації згідно з вимогами МОЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!