З 1 грудня у Львові дорожчає квартплата

3425 1
Виконавчий комітет Львівської міської ради під час засідання 14 листопада прийняв рішення збільшити тариф на послуги утримання будинків та прибудинкових територій для будинків, які знаходяться на обслуговуванні львівських комунальних підприємств з 1,6 грн/кв.м. до 1,93 грн/кв.м. в місяць. Таким чином вартість квартплати залежно від площі квартири і типу будинку збільшиться на 8-20 грн.
Фото: ghall.com.ua

Фото: ghall.com.ua

Тепер вартість квартплати за житло площею 40 кв .м, наприклад, у будинку на вул. Лесі Українки становитиме 76 грн в місяць, а не 64 грн, як було раніше. А от квартплата за аналогічне житло на вул. Червоної Калини, 67 доведеться заплатити 65 грн в місяць, замість 54 грн, пише ZAXID.NET.

Як зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Віктор Пушкарьов, тариф збільшують із метою відкоригувати його у частині заробітної плати.

«Попередній тариф приймався у 2011 році. Відтоді мінімальна заробітна плата зросла на 29,4% від 941 до 1200 грн», – сказав Пушкарьов.

Таким чином фактична заробітна плата двірників зросте із 1100 грн до 1300. При цьому керівникам та технічному персоналу комунальних підприємств заробітну плату підвищувати не будуть.

«На жаль ми не можемо відкоригувати тариф через зміни до міського бюджету, адже в нас  і так його недовиконання. Але робота двірників є дуже складна і мало хто хоче йти працювати в ЛКП», – зазначив Олег Синютка.


Читайте також:
17 Листопада, 2014 00:02
Оля в ЛКП Янів 405 уже в травні був тариф 1,73грн, а тепер 1,83 грн вересень і 1,88 грн. жовтень. То що з грудня вони ще збільшать? А за що? Сходові клітки не замітаються по місяцю, а миються на великі свята. Двері і вікна не щільні, лампочки самі мешканці змінюють, як і ремонт ро[***]. Може і є десь добросовісні прибиральники, але це одиниці. За добросовісну роботу треба преміювати, а не підвищувати зарплату усім в т.ч. пиякам, які лише вдають, що прибирають.
Якщо тариф був меншим, то хто поверне гроші?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!